24.8 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Καλοκαίρι στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραίτηση υπέβαλε η Έλενα Ακρίτα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ...

Γιάννος Παπαντωνίου: Αθώος λόγω αμφιβολιών για τις φρεγάτες

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρώην...

Νικ Γραβενίτης: Πέθανε ο Ελληνοαμερικανός μουσικός του «λευκού blues»

Μια από τις πλέον σημαντικές μορφές του αποκαλούμενου «λευκού...

Διευρυμένο ωράριο, ελεύθερη είσοδος, δωρεάν ξεναγήσεις ενηλίκων και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6 έως 12 ετών.

H Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών προσκαλεί, αυτό το καλοκαίρι, μικρούς και μεγάλους  να ανακαλύψουν την ιστορία της Πορταριάς  με δύο νέες δράσεις:

Α. Καλοκαιρινές εξερευνήσεις στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5 έως 11 ετών

Παρασκευή 12, 19 και 26 Ιουλίου και 2, 9 και 16 Αυγούστου 2024, 10:00 – 12:00

Το μουσείο προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν την ιδιαίτερη ιστορία της Πορταριάς, μέσα από τα εκθέματα του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Πορταριάς. Την Παρασκευή 12, 19 και 26 Ιουλίου και 2, 9 και 16 Αυγούστου, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12 μ.μ.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαιρινές εξερευνήσεις στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς» προσφέρεται δωρεάν και αφορά ηλικίες 5 έως 11 ετών. Τα παιδιά, με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, διάρκειας δύο ωρών, θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το μουσείο και τα εκθέματά του, μέσα από ξεναγήσεις και παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας. Επίσης, καλούνται να δημιουργήσουν, με υλικά που θα τους προσφέρει το μουσείο, ζωγραφιές και διάφορες δημιουργικές κατασκευές. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση και η ψυχαγωγία μέσα από τις δραστηριότητες που θα διεξαχθούν, εντός του μουσείου.

Ας σημειωθεί πως είναι υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής, τουλάχιστον δύο μέρες πριν από κάθε πρόγραμμα, στο 24280 99920 ή 24210 29878. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέλθουν στο μουσείο τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά πριν την έναρξη του προγράμματος.

 

Β. Καλοκαιρινά απογεύματα Σαββάτου στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς

Διευρυμένο ωράριο, ελεύθερη είσοδος και δωρεάν ξεναγήσεις για μεγάλους

Σάββατο 29 Ιουνίου, 6 και 20 Ιουλίου και 3, 17 και 24 Αυγούστου 2024, 18:00 – 22:00

Οργανωμένες περιηγήσεις για ενήλικες για να περάσετε δροσερά και δημιουργικά το καλοκαιρινό σας απόγευμα ανακαλύπτοντας την ιδιαίτερη ιστορία της Πορταριάς, μέσα από τα εκθέματα του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Πορταριάς, με διευρυμένο ωράριο, ελεύθερη είσοδο και δωρεάν ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών ανά μία ώρα, από τις 6 μ.μ. μέχρι και τις 10 μ.μ.

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς στεγάζεται στο διώροφο διατηρητέο Αρχοντικό Δήμου Ζούλια, το οποίο χτίστηκε το 1864 και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα των «αιγυπτιώτικων» αρχοντικών. Η μόνιμη έκθεση του μουσείου, η οποία συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια ύπαρξης, περιλαμβάνει αντικείμενα από το πολυτελές ξενοδοχείο «Μέγα Θεοξένια», αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πορταριάς, που την καθιέρωσαν από τις αρχές του 20ού αιώνα σε σημαντικό παραθεριστικό κέντρο. Εκτίθενται τεκμήρια της διοικητικής και οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου Ορμινίου και της μετέπειτα Κοινότητας Πορταριάς και της παρουσίας των Πορταριτών στη γη της Αιγύπτου στις αρχές του 20ού αιώνα. Καρτ ποστάλ, φωτογραφίες, έγγραφα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, οικιακά σκεύη και χειροποίητες δαντέλες παρουσιάζουν την καθημερινή ζωή των Πορταριτών και την οικονομική και πολιτιστική κίνηση πριν και μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων του φετινού καλοκαιριού της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Μουσείων Δήμου Βόλου για το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς. Το μουσείο βρίσκεται στην διασταύρωση για την Μακρινίτσα, πλησίον του Δημαρχείου Πορταριάς  και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα είναι ανοιχτό για το κοινό, Παρασκευή έως Κυριακή, 10 π.μ. μέχρι 2:30 μ.μ.. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 24280 99920 ή 2421029878.

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ