18.4 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Κύκλωμα μαστροπείας με “πλοκάμια” και στον Βόλο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τροχαίο στα Τρίκαλα: Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το αυτοκίνητό του σε γκρεμό 100 μέτρων

Τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ροπωτό του...

Τα εστιατόρια θέλουν να είμαστε μίζεροι; Αυτά τα 3 σημάδια δείχνουν πως ναι

Οι τάσεις είναι αλλοπρόσαλλες, αλλάζουν με το τελευταίο viral...

Η μόδα του Tamagotchi επιστρέφει;

Το Tamagotchi, το παιχνίδι σε σχήμα αυγού που περιέχει...

“Πλοκάμια” και στον Βόλο φαίνεται ότι ήθελε να “απλώσει” το κύκλωμα, το οποίο χρησιμοποιούσε «βιτρίνα» επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών μασάζ κι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά γυναίκες, ενώ μέλη του κυκλώματος φέρεται να εμπλέκονταν, μεταξύ άλλων, σε απάτες με εικονικά τροχαία ατυχήματα και δανεισμούς χρημάτων. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες που διεξήγαγε το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Ως “εγκέφαλος” του κυκλώματος φέρεται ένας 43χρονος, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται η 42χρονη σύζυγός του και ο 21 ετών γιος τους.

Οι επιχειρήσεις «βιτρίνα» λειτουργούσαν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Εύοσμο και στην οδό Μοναστηρίου, ενώ ανάλογη επιχείρηση άρχισε να λειτουργεί και στις Σέρρες κι ως υπεύθυνη εμφανίζονταν μια 30χρονη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η 30χρονη φέρεται να είχε προχωρήσει στην ίδρυση αντίστοιχης “επιχείρησης” παροχής μασάζ και στον Βόλο, ωστόσο δεν φαίνεται να πρόλαβε να λειτουργήσει καθώς η ίδια συνελήφθη από τους αστυνομικούς και η επιχείρηση δεν άνοιξε.

Η 30χρονη οδηγήθηκε χθες στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης και κρίθηκε προφυλακιστέα.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, και κατά περίπτωση διώξεις για μαστροπεία και συνέργεια στην πράξη αυτή, εμπορία ανθρώπων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, απάτη (τετελεσμένη και σε απόπειρα), άμεση συνέργεια στην απάτη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή υπεύθυνη δήλωση και παράνομη κατοχή όπλου.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ