18.4 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Κοινό μέτωπο φορέων κατά του νέου φορολογικού Νόμου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ελεύθερων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων Μαγνησίας, διοργανώσε Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την κατάθεση αιτήσεων ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του νέου φορολογικού Νόμου 5073/2023, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

 

Σε κοινό μέτωπο προχώρησαν 31  πρωτοβάθμια σωματεία και 15 επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς φορείς της Μαγνησίας,τονίζοντας ότι οι αιτήσεις ακύρωσης αφορούν την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ και όχι προσωποποιημένες διοικητικές πράξεις.

Οι αιτήσεις ακύρωσης, τόνισε βασίζονται σε τρεις λόγους, όπως δήλωσε ο πρ.του Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστος Στρατηγόπουλος.

 

Την αντίθεση του τεκμηρίου, την υπέρβαση του ορίου νομοθετικής εξουσιοδότησης του διοικητή της ΑΑΔΕ για ελέγχους σε προηγούμενα φορολογικά έτη και πέρα από το φορολογικό εισόδημα και στο ότι το τεκμήριο ελέγχου ετήσιου εισοδήματος δεν είναι συνταγματικά ανοιχτό.

Την αντίθεσή τους στο μέτρο εξέφρασαν ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Αλ. Κεχαγιάς και ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας Δημ. Παππάς, αλλά και η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Δώρα Καναβιτσά , σημειώνοντας  ότι τα κριτήρια που εφαρμόστηκαν έγιναν με λάθος υπολογισμούς

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Απ. Οντόπουλος υπογράμμισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο  γυρίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες δεκαετίες καθώς μπαίνουν στο στόχαστρο οι νόμιμοι έμποροι και όχι οι παράνομοι.

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ