16.7 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Το «ευχαριστώ» του Συλλόγου Ολοκαυτώματος Δομενίκου στο Δήμο Μπόβες της Ιταλίας, για την ονοματοδοσία της μαρτυρικής κοινότητας σε πλατεία του

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΗΠΑ: Δικαστήριο επιδίκασε 116 εκατ. δολάρια σε οικογένεια θύματος πτώσης ελικοπτέρου

Οι ένορκοι επιδίκασαν 116 εκατομμύρια δολάρια στην οικογένεια ενός...

Γιατί τα μη αλκοολούχα ποτά μπορεί να αποτελούν ένα κρυφό «θησαυρό»

Μια αγορά η οποία φαίνεται να έχει αρκετό μέλλον...

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί την...

Γιορτάστηκε για 21η φορά η Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου, το Συκούριο έγινε...

Σεισμός τώρα στην Αχαΐα: Δόνηση μεγέθους 3,9 ρίχτερ

Σεισμός σημειώθηκε στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής στην...

Το δημόσιο «ευχαριστώ» του εκφράζει ο Σύλλογος Ολοκαυτώματος Δομενίκου για την τιμητική απονομή του ονόματος της Μαρτυρικής Κοινότητας του σε πλατεία του Μπόβες στην Βόρεια Ιταλία.

Αναλυτικά όσα αναφέρει σε ανακοίνωση: «Έκπληκτοι ενημερωθήκαμε μέσω των social media και του ηλεκτρονικού τύπου το γεγονός της ότι ο Δήμος Boves της Βόρειας Ιταλίας θέλοντας να τιμήσει την Κοινότητα μας και τους αγώνες που τόσα χρόνια κάνουμε για την ανάδειξη της θυσίας των συμπατριωτών μας και την απόδοση δικαιοσύνης στις οικογένειες των θυμάτων, με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου ονόμασε μια πλατεία της πόλης με το όνομα της Μαρτυρικής του Δομένικου.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον Δήμο Boves για την απόφασή του αυτή.

Είναι μια απόφαση που τιμά τους ανθρώπους που την πήραν.

Είναι μια απόφαση που δεν αφορά απλά την Μαρτυρική μας Κοινότητα αλλά όλους τους μαρτυρικούς τόπους σε κάθε σημείο της γης.

Είναι μια απόφαση που δείχνει σε όλους μας ότι οι αγώνες μας δεν πήγαν χαμένοι.

Μπορεί μέσω των επίσημων οδών απόδοσης Δικαιοσύνης (Δικαστήρια – Κυβερνήσεις) η μοίρα των φτωχών απλών ανθρώπων, όπως των συμπατριωτών μας που δώσανε τη ζωή τους, να λέει πως όσο δίκιο και να έχουν δεν πρόκειται να το βρουν ποτέ, το βρίσκουν όμως μέσα στις καρδιές των ανθρώπων του Boves και όλων εκείνων που αγωνίζονται για την ειρήνη, την δικαιοσύνη, την προστασία του άμαχου πληθυσμού,
σε έναν κόσμο που η αγριότητα και η μισαλλοδοξία κυριαρχούν.

Δυστυχώς κανένας εκπρόσωπός μας δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση αυτή. Συνεργαστήκαμε και επιθυμούμε πάντα την συνεργασία μας με τον Δήμο Ελασσόνας, συνεργασία που μαζί με τους αγώνες που χρόνια τώρα κάνουμε, έφερε το αποτέλεσμα αυτό.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την μονομερή απόφαση του Δημάρχου να μην ενημερώσει κανέναν για την πρόσκληση που υπήρχε από τον Δήμο Boves, και να αποστείλει απλά και μόνο μια επιστολή.

Η Κοινότητα μας δεν έχει καταργηθεί, συνεχίζει να υπάρχει, έχει Πρόεδρο, έχει εκπροσώπους, έχει ενεργό σύλλογο Οικογενειών Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δομενίκου που όλα αυτά τα χρόνια έχει επωμισθεί το βάρος της προσπάθειας αυτής , είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας, τιμά
διαχρονικά με τους αγώνες των εκπροσώπων της την ιδιότητα αυτή και δεν μπορεί και δεν θα ανεχθούμε να παραγνωρίζεται και να αγνοείται.

Με επιστολή μας που αποστείλαμε στον Δήμο Boves ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση τους αυτή και δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί για δικαιοσύνη και για χάρη ενός αρμονικού, ειρηνικού μέλλοντος και για έναν καλύτερο κόσμο όπως βεβαίως αναφέρεται και στην επιστολή του Δημάρχου Ελασσόνα.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ