22.3 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγιασμός και επανεκκίνηση για το ΚΕΘΕΑ «Έξοδος» στη Λάρισα, σε κλίμα συγκίνησης – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το διήμερο δράσεων του ΚΕΘΕΑ «Έξοδος» που έκανε την επανεκκίνησή του, με γενικό τίτλο «Η Έξοδος επιστρέφει στο σπίτι της».

Σήμερα το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο αγιασμός από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο, με τα μέλη της κοινότητας να επιστρέφουν στο σπίτι τους. Η αποκατάσταση των ζημιών γίνεται σε κλίμα γιορτής, χαράς και δημιουργίας. Σύμφωωνα με τα μέλη της, στόχος δεν είναι απλά η αποκατάσταση των χώρων ώστε να είναι βιώσιμοι. Το ζητούμενο είναι η συνεύρεση, η αλληλεπίδραση, η αλληλεγγύη μέσα από τη συλλογική δράση για την επίτευξη συγκεκριμένου στόχου. Ζητούμενο επίσης είναι η ενδυνάμωση της σχέσης της ΕΞΟΔΟΥ με την τοπική κοινωνία, γιατί η ΕΞΟΔΟΣ μπορεί να εποπτεύεται και να διοικείται από το ΚΕΘΕΑ.

«Ξέρω τι συμβαίνει εδώ. Πολλές φορές βοηθάμε εδώ τους ανθρώπους με το να μην μπλέκουμε στα πόδια τους και να τους αναγνωρίζουμε έναν πρώτο λόγο στην διαχείριση των περιστατικών, ακόμη και αν πρόκειται για δικά μας άτομα. Ξέρουν πολύ καλά την δουλειά τους και αξίζει να στηριχτούμε και να εμπιστευτούμε αυτούς τους ανθρώπους εδώ μέσα, όχι γιατί έχουν επιδείξει θεαματικά αποτελέσματα, αλλά γιατί επέδειξαν ότι δεν δουλεύουν τεχνοκρατικά, μηχανοκρατικά, αλλά δουλεύουν με αρχές, με αξίες, με προοπτική τον άνθρωπο και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Εύχομαι να είναι όσο λιγότερα γίνεται τα περιστατικά που φιλοξενούνται εδώ “, τόνισε ο Ιερώνυμος Λαρίσης.

Η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Ευαγγελία Λιακούλη, επισήμανε: «Χαίρομαι που βρίσκονται εδώ οι οικογένειες και στηρίζουν ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που γίνεται σε αυτόν τον χώρο που πάντα σέβομαι και τιμώ».

“Έχω συγκινηθεί σήμερα για το έργο, για το λειτούργημα που καταφέρατε να αποκαταστήσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτές τις ζημιές, θα είμαστε δίπλα σας”, τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Ανδριάννα Κομήτσα, αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας Δήμου Λαρισαίων κ. Φώτης Τζατζάκης, σημείωσε πως: «Έχουμε εκπλαγεί από το πόσα μπορούν να γίνουν από σύμπραξη ανθρώπων οι οποίοι αγαπάνε αυτό που κάνουν. Μετά τα όσα πέρασε τους τελευταίους δέκα μήνες αυτός ο χώρος θυμίζει ένα πραγματικό στολίδι.».

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση μου διότι χαιρόμαστε σήμερα όχι για μια «Έξοδο», αλλά για μια γλυκιά επανείσοδο, γιατί η κοινότητα ξαναγυρνάει σπίτι της», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ κ. Χρήστος Λιάπης.

Η αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, κ. Φωτεινή Λεομπίλλα με την σειρά της σημείωσε: “«Ο χώρος αυτός υπήρξε σπίτι μου και οι εργαζόμενοι, οικογένειά μου. Αν κάτι έμαθα μέσα σε αυτή την κοινότητα είναι να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να είμαι εντάξει στους χρόνους μου και κυρίως να μπορείς να δείχνεις αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια στην προσφορά».

Τέλος, ο κ. Αντώνης Παππουτσής, υπεύθυνος προγράμματος, υπογράμμισε ότι στις πλημμύρες είχε σωθεί μόλις ένας χώρος. Όμως έγινε κάτι μαγικό, άνθρωποι από 20 ομάδες με το χαμόγελο, με τα εργαλεία τους μεταμόρφωσαν τον χώρο. “Με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον δήμο Λαρισαίων θα φτιάξουμε και τα υπόλοιπα, υπάρχει δουλειά ακόμη”, συμπλήρωσε.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Βασίλης Καραλούλης – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ