21.8 C
Volos
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Μαρία Καρυστιανού καθήλωσε τη Λάρισα με τα Τέμπη: «Δεν μπορούμε να κληροδοτήσουμε κάτι τόσο σάπιο στις επόμενες γενιές – Αναγκαστικά η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει» (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με πρόσωπα σκυθρωπά, στόματα που δεν άρθρωναν λέξη και πλήρη αφοσίωση δεκάδες Λαρισαίοι παρακολουθήσαν απόψε, το βράδυ της Παρασκευής, την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού, στον Πολυχώρο Τέχνης των Εκδόσεων Πρεβέντη, με αφορμή την τελετή λήξης της έκθεσης «Έντεκα και Εικοσιένα», μιας έκθεσης αφιερωμένης στην σιδηροδρομική τραγωδίας στα Τέμπη.

«Βλέποντας τις φωτογραφίες της έκθεσης πραγματικά μεταφερόμαστε σε εκείνη την ημέρα, εκείνη την ώρα. Βλέπουμε όλη τη φρίκη, το θάνατο» τόνισε στην αρχή των δηλώσεών της η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών και μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης Ψαροπούλου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για την πρωτοβουλία. «Είναι καταπληκτικό πως οι φωτογράφοι θέλησαν να εκφράσουν τα πιο έντονα συναισθήματά τους μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας. Κι αυτό είναι δημιουργία. Δημιούργησαν ουσιαστικά ένα μνημείο μνήμης για να μην ξεχάσουμε ποτέ τι συνέβη εκείνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 αλλά και για να έχουμε ξεκάθαρο στόχο στη ζωή μας ότι δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτό ποτέ» είπε, χαρακτηρίζοντας την έκθεση ένα δημιούργημα.

 

«Είμαστε η γενιά που έκανε πολλά λάθη, που ανέχτηκε πάρα πολλά, αλλά είμαστε η γενιά που θα ορθώσει ανάστημα γιατί κατάλαβε πλέον ότι δεν μπορεί κληροδοτήσει κάτι τόσο σάπιο στις επόμενες γενιές. Με σεβασμό στα παιδιά μας θα εργαστούμε για να προσφέρουμε κάτι υγιές και όμορφο. Μια κοινωνία με αξίες στην οποία η ασφαλής μετακίνηση θα είναι το δεδομένο» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα για το αν εναποθέτει τις ελπίδες της στην δικαιοσύνη δήλωσε πως δεν είχε ποτέ της εμπιστοσύνη σ’ αυτή. «Έχω εμπιστοσύνη πως με την πολύ μεγάλη πίεση, με τη δική μας έρευνα, αναγκαστικά θα κάνουν αυτό που πρέπει. Εύχομαι κάποια στιγμή να έχουμε όλοι μας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν επίσης η γιατρός – πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας Ελισάβετ Καρανίκα. Κάνοντας μια αναδρομή στο τραγικό δυστύχημα επισήμανε: «οι εικόνες αυτές δεν περιγράφονται με λόγια. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή υπερισχύει το αίσθημα του καθήκοντος και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές, αλλιώς το ανθρώπινο στοιχείο σε καταβάλει. Οι εικόνες ήταν τόσο απόκοσμες, που είναι δύσκολο ακόμη και τώρα, ενάμιση χρόνο μετά, να τις εκφράσεις».

Εκ μέρους της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας μίλησε ο πρόεδρός της Σωτήρης Δημοτρόπουλος. Πρόκειται για «μια έκθεση αφιερωμένη στο εγκληματικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Μια πρωτοβουλία που έλαβε η Ένωσή μας με σκοπό να έρθει σε επαφή με σωματεία και φορείς, ώστε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στη προσπάθεια που συντελείται προκειμένου το έγκλημα να μην ξεχαστεί και συγκαλυφθεί» σημείωσε.

Την ομιλία της κας Καρυστιανού παρακολούθησε κόσμος κι από τον πεζόδρομο του πολυχώρου, ενώ το «παρών» έδωσε και η μητέρα της 20χρονης Κλαούντια, Άλμα Λάτα.

Δείτε φωτογραφίες:

Νικόλας Σελητσιανιώτης – Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ