25.7 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Λάρισας: «Ομαλές και απρόσκοπτες εξετάσεις σε συνθήκες θερμικής άνεσης»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών ώστε οι μαθητές που συνεχίζουν την διαδικασία των πανελλαδικών και των προαγωγικών εξετάσεων, να εξεταστούν ομαλά και απρόσκοπτα σε συνθήκες θερμικής άνεσης και δροσερές αίθουσες στα σχολεία, ζητά με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων.

«Όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις για τις επόμενες ημέρες προβλέπουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, συνθήκες καύσωνα. Για τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία πάρθηκε απόφαση αναστολής λειτουργίας από τον Δήμο Λαρισαίων, και άλλους Δήμους. Ενώ ο Δήμος Λαρισαίων θα έπρεπε να ειχε φροντίσει να εγκαταστήσει κλιματισμό σε όλα τα σχολικά κτίρια, δεδομένου ότι ακόμα και στις νέες ιδιωτικές κατασκευές η μελέτη και εφαρμογή κλιματισμού είναι επιβεβλημένη από τον νόμο.

Θέλουμε να επισημάνουμε πως δυσφορία στις αίθουσες διδασκαλίας δημιουργείται και με χαμηλότερες θερμοκρασίες και είναι απαράδεκτο να μην κλιματίζονται. Όπως είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν ανελκυστήρες σε όλα τα σχολεία ώστε να έχουν πρόσβαση μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς με κινητικά προβλήματα, αλλά και όπου υπάρχουν να μην λειτουργούν, πρόβλημα που αναδείχτηκε για άλλη μια φορά κατα την διαδικασία της εκλογικής διαδικασίας της περασμένης Κριακής.

Θέλουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία που να καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Όλοι οι σύλλογοι γονέων των σχολείων και η Ένωση Γονέων να απαιτήσουμε με οργανωμένες κινήσεις διεκδίκησης τα αυτονόητα για τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ