28.4 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Λάρισα: Με παιδικές φωνές «πλημμύρισε» η κοίτη του Πηνειού – Μαμάκος: «Η περιβαλλοντική παράμετρος σε πρώτο επίπεδο, για ένα αξιοβίωτο μέλλον» (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την τοποθέτηση της περιβαλλοντικής παραμέτρου σε πρώτο επίπεδο ανέφερε ως στοίχημα για τις επόμενες που θα ζήσουν στη Λάρισα ο δήμαρχος της πόλης κ. Θανάσης Μαμάκος από την κοίτη του Πηνειού ποταμού, όπου παρευρέθηκε σήμερα, το πρωί της Τετάρτης, για τις δράσεις μαθητών δημοτικών σχολείων στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος.

Όπως δήλωσε «σήμερα δε γιορτάζουμε. Σκεφτόμαστε και προβληματιζόμαστε. Γιατί η κλιματική κρίση δείχνει το σκληρό πρόσωπό της. Όλες οι προβλέψεις λένε πως τα επόμενα χρόνια θα βιώσουμε δύσκολες καταστάσεις είτε με την αύξηση της θερμοκρασίας είτε με τη λειψυδρία ή την ερημοποίηση. Το σύνθημα από τα παλιά «Σκεφτόμαστε παγκόσμια, δρούμε τοπικά» τυγχάνει εφαρμογής και τώρα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση».

«Αν δεν αλλάξουν δραστικά τα πράματα προς το καλύτερο, θα βιώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας νεκρές ώρες στις μετακινήσεις. Είναι προβλήματα που πρέπει να αντιληφθούμε και με σύστημα να προχωρήσουμε σε δράσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση στην πόλη μας. Να βάλουμε την περιβαλλοντική παράμετρο σε πρώτο επίπεδο. Είναι ένα στοίχημα για τις επόμενες γενιές που θα ζήσουν στη Λάρισα» συμπλήρωσε.

«Το σημερινό μήνυμα είναι ενθαρρυντικό, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό» τόνισε, για να καταλήξει στο ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε νοοτροπίες που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση εξομάλυνσης της κατάστασης έτσι ώστε να έχουμε ένα αξιοβίωτο μέλλον».

Για τις εκδηλώσεις συνέπραξαν ο Δήμος Λαρισαίων και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας, με τη συνδρομή των Αντιδημαρχιών Παιδείας & Άθλησης, Τεχνικών Έργων και Πρασίνου, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, καθώς και της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, υπό την αιγίδα της ΔΕΥΑΛ. Το παρών έδωσαν περίπου 500 μαθήτριες και μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Στην κοίτη του Πηνειού, οι μαθήτριες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χαρούν, να δημιουργήσουν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα ανακύκλωσης και κλιματικής αλλαγής, μέσα από δημιουργικά εργαστήρια με εικαστικό, παιδαγωγικό, εμψυχωτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα.

Οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν στα Βιωματικά Εργαστήρια ήταν οι εξής: 27ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Μπόμπολου Χρυσάνθης «Ντι-Ντιτ», Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Unikids», 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 7ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 30ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 31ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 32ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ