29 C
Volos
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Φάμελλος από Λάρισα για ευρωεκλογές: Η αποχή είναι συγχωροχάρτι στον Μητσοτάκη» – Η Θεσσαλία έχει πληγεί ιδιαίτερα και υπάρχουν σοβαρά ανοιχτά ζητήματα στην κοινωνία (φωτο – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενημερωθούν οι πολίτες για τις προτάσεις μας, για το τι Ευρώπη χρειαζόμαστε και το τι Ελλάδα χρειαζόμαστε. Εμείς θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, πιο δυνατή, να ασχολείται με τις περιφέρειές της, με πολιτικές για την κοινωνία και ταυτόχρονα να είναι πολιτικά ενοποιημένη και να έχει εξωτερική πολιτική. Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν μήνυμα, καθώς πρόκειται για μια κορυφαία δημοκρατική στιγμή, απαραίτητη είναι η συμμετοχή. Η αποχή είναι συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη», τόνισε από τη Λάρισα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας κ. Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Ταχυδρομείου, τονίζοντας ότι η Λάρισα είναι αγαπημένη του πόλη και έρχεται συχνά όχι μόνο για προεκλογικούς λόγους, σημειώνοντας ότι έχει και συγγενείς στην πόλη.

Αναλυτικότερα, Ο Σωκράτης Φάμελλος σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της ομιλίας του επισήμανε: «Η Θεσσαλία έχει πληγεί ιδιαίτερα και υπάρχουν σοβαρά ανοιχτά ζητήματα στην κοινωνία. Υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα κοινωνικής συνοχής και δημοκρατίας, είναι το δικαίωμα στην επιβίωση και τη ανθεκτικότητα, αλλά και γιατί η περιφέρεια αυτή σημαδεύτηκε και από το έγκλημα των Τεμπών».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Ένα πεδίο απαντήσεων για την Ευρώπη που θέλουμε είναι οι ευρωεκλογές. Εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενημερωθούν οι πολίτες για τις προτάσεις μας, για το τι Ευρώπη χρειαζόμαστε και το τι Ελλάδα χρειαζόμαστε. Εμείς θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, πιο δυνατή, να ασχολείται με τις περιφέρειές της, με πολιτικές για την κοινωνία και ταυτόχρονα να είναι πολιτικά ενοποιημένη και να έχει εξωτερική πολιτική».

Όσον αφορά στη χώρα μας, ο κ. Φάμελλος σημείωσε πως οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν μήνυμα, καθώς πρόκειται για μια «κορυφαία δημοκρατική στιγμή, απαραίτητη είναι η συμμετοχή. Η αποχή είναι συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη». «Όλα τα πρόβλημα αφορούν όλες τις περιφέρειες και εκφράζονται με έναν δύσκολο κοινωνικά τρόπο στη Θεσσαλία», ανέφερε έπειτα και σημείωσε πως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διαθέτει ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο πρόγραμμα με πρωτοβουλίες, ώστε να δώσει διέξοδο και στα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας και στα θέματα της ακρίβειας, της αναδιάρθρωσης, της παραγωγικής ανασυγκρότησης της υπαίθρου και παράλληλα να εξασφαλίσει και τη λειτουργία των θεσμών, την ενίσχυση του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ουσίας του πολιτεύματος. Θέλουμε ισχυρή ελληνική πολιτεία, που θα εξασφαλίζει ότι όλοι οι πολίτες θα είναι ίσοι».

Τι ζήτησε ο Κουρέτας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγούν

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας ζήτησε να μεταφέρουν όσοι εκλεγούν στις Βρυξέλλες το πραγματικό μήνυμα, όπως τόνισε για τη Θεσσαλία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Όλη αυτή η περίοδος από την αλλαγή της διοίκησης στην περιφέρεια, ήταν μια περίοδος που δουλέψαμε μεθοδικά χωρίς ιδιαίτερα λόγια. Όσοι από τους υποψήφιους εδώ σήμερα, πάνε στις Βρυξέλλες, θα ήθελα να μεταφέρουν και να περάσουν ένα μήνυμα από τη Θεσσαλία που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή: Ποιο είναι το επίλοιπο ζήτημα της Θεσσαλίας; Διότι ενδεχομένως η εικόνα που παρουσιάζεται στα κυρίαρχα μέσα για τη Θεσσαλία είναι μια αγροτική περιοχή στην οποία έχει συμβεί μια μεγάλη καταστροφή και προσπαθούμε να βοηθήσουμε για να πάει παραπέρα. Όμως αυτό είναι ή είναι κάτι διαφορετικό; Στην πραγματικότητα είναι κάτι άλλο. Εδώ και περίπου 20 χρόνια έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τις κυρίαρχες εταιρείες τροφίμων και γεωργικών φαρμάκων σε δύο σημεία του κόσμου, κυρίως στη νότιο Αμερική και ανατολικά, να μετατρέψουν τους μικροπαραγωγούς αγρότες σε υπαλλήλους των εταιρειών. Τους προσέγγισαν λοιπόν και με μία ρητορική που κράτησε αρκετά χρόνια, τους είπαν εσείς δεν χρειάζεται να καλλιεργείται και να σκάτε, θα γίνετε υπάλληλοι δικοί μας, και δεν θα έχετε αγωνία που θα πουλήσετε. Οι άνθρωποι πείστηκαν, μετατράπηκαν σε υπαλλήλους τους και υπήρξαν τότε δύο βασικά προβλήματα. Πρώτον, επειδή δεν είχαν πρόσβαση στο προϊόν που παρήγαγαν, δεν μπορούσαν να το κουμαντάρουν. Και δεύτερον επειδή δεν ήταν δικό τους δεν τους ενδιέφερε να τηρήσουν περιβαλλοντικά σωστές πρακτικές. Αυτό δημιούργησε σειρά από προβλήματα που έσκασαν παγκοσμίως και φάνηκαν επισιτιστικά με την κρίση της Ουκρανίας. Πριν δυόμιση μήνες ξεκίνησε μια ρητορική για τη Θεσσαλία για ένα σχέδιο που επιχειρηματολογούσε ότι η Θεσσαλία μπορεί να γλινει Καμπότζη και Ανγκόλα, ένα άλλο μοντέλο. Εμείς με τους συνεργάτες μας, προτείναμε ένα άλλο αφήγημα που πέρασε στον κόσμο. Το θέμα δεν είναι η Θεσσαλία να γίνει Ανγκόλα, αλλά τα προϊόντα της να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία. Γιατί η Θεσσαλία έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, ενώ το αγροτικό ΑΕΠ από τη γεωργία είναι 3% πανελλαδικά, στον πρωτογενή και γύρω στο 10% στη μεταποίηση και στη Θεσσαλία το άθροισμα είναι 30%”.

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια αίσθηση που έχω από τον ερχομό του κ. Μητσοτάκη στη Λάρισα και από τις κυβερνητικές επισκέψεις στα χωριά. Μου θυμίζει την τελευταία εβδομάδα πριν τις περιφερειακές εκλογές, όταν ήξερε ότι χάνει ο εκλεκτός του εκεί έδινε τα πάντα», σημείωσε ο βουλευτής Λάρισας, κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος στην Λάρισα.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ