15.6 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

«Οι σχολικές βιβλιοθήκες είναι η πύλη στη γνώση και στον πολιτισμό. Καλλιεργούν την αγάπη προς το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία Είναι το επίκεντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, προγραμμάτων και δραστηριοτήτων και υποστηρίζουν ευρύτερα το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η σχολική βιβλιοθήκη δίνει νέα πνοή και εμβαθύνει στη διαδικασία της μάθησης. Διευρύνει την διδασκαλία και δίνει στους μαθητές τα μέσα, για να αντιμετωπίσουν τα ερωτήματά τους, και με τον τρόπο αυτό να μάθουν πώς να επιλέγουν, να εκτιμούν και να ελέγχουν αυτά που διαβάζουν. Η βιβλιοθήκη φτιάχτηκε στη μορφή που είναι σήμερα, κάτω από άριστη συνεργασία, από ένα πλήθος ανθρώπων που εργάστηκαν πολύ, με ζήλο και αποφασιστικότητα.

Οι εκπαιδευτικοί κατέγραψαν και οργάνωσαν τα βιβλία, τακτοποίησαν το χώρο, κάνοντάς τον φιλικό προς τους μικρούς μαθητές, ζωγράφισαν και στόλισαν τους τοίχους.

Ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων από την πρώτη στιγμή υποστήριξε και ενίσχυσε με βιβλία και υλικό τη βιβλιοθήκη.

Οι δωρητές, που αναγνωρίζοντας την αξία της, την εμπλούτισαν με νέα και πολλά βιβλία» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στην ομιλία της η Διευθύντρια του σχολείου κα Σοφία Κυριζοπούλου ευχαρίστησε τους καλεσμένους που παραβρέθηκαν: τον πατέρα Γεώργιο Γκέκα, τον κ. Γιώργο Μαγγόπουλο Σχολικό Σύμβουλο Λάρισας, τον κ. Αργύρη Γιουρούκη Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας, την κα. Ευδοκία Ποιμενίδου συγγραφέα, την κα. Παπαδόντα Παρασκευή Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ