23.4 C
Volos
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκος Παπαπέτρος για Αχ. Μπέο: «Πυροσβεστικές» τουφεκιές στον αέρα!

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρίνα Σάττι: «Νιώθω αμήχανα με αυτό που συμβαίνει τώρα συγγνώμη δεν θα ήθελα»

Καμία δήλωσε δεν έκανε η Μαρίνα Σάττι στις κάμερες...

Τέξας: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου – Δείτε βίντεο με την τεράστια φλόγα

Πανικός προκλήθηκε σήμερα το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα)...

Για «πολιτικό κουτσαβακισμό» κατηγορεί τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Νίκος Παπαπέτρος, με αφορμή την χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε για το μέλλον της πόλης και, ειδικότερα, για τις δηλώσεις του σχετικά με την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Ο κ. Παπαπέτρος επισημαίνει τις μεγάλες ευθύνες του δημάρχου απέναντι στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, αποδίδοντάς στον Αχ. Μπέο αδιαφορία, ασχετοσύνη και ανικανότητα, δεδομένου ότι δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα σημαντικά βήματα που είχαν γίνει κατά την διάρκεια της θητείας Σκοτινιώτη για το έργο της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.
Η ανακοίνωση του κ. Παπαπέτρου:
Σύμφωνα με την πρόσκληση που είχε σταλεί, ο δήμαρχος Βόλου υποτίθεται ότι θα συγκαλούσε χθες σύσκεψη φορέων της πόλης, με θέμα «Το μέλλον του Βόλου – Δυνατότητες και προοπτικές». Όπως όμως αποδείχθηκε, ούτε για σύσκεψη επρόκειτο ούτε για το μέλλον και τις προοπτικές του Βόλου συγκλήθηκε. Αναμενόμενο άλλωστε, αφού για να μιλήσει ένας δήμαρχος για το μέλλον της πόλης του πρέπει να έχει κάποιον στοιχειώδη έστω σχεδιασμό. Σε ένα αραιό ακροατήριο λοιπόν, που στη συντριπτική πλειονότητά του αποτελούνταν από «συγγενείς και φίλους», ο δήμαρχος έκανε το μόνο που ξέρει: να στοχοποιεί με άθλια ψέματα όποιον δεν υποτάσσεται στην «αυθεντία» του και να κάνει βουτιές στο απώτερο παρελθόν, ξεχνώντας ότι έχει εδώ και δέκα χρόνια στα χέρια του τις τύχες της δύσμοιρης πόλης μας. Αυτό όμως που δεν έκανε ούτε και χθες ο δήμαρχος: θα το κάνουμε εμείς τις επόμενες μέρες: θα μιλήσουμε τεκμηριωμένα για το μέλλον και τις προοπτικές του Βόλου και θα αναδείξουμε τις τεράστιες ευθύνες του.
Προς το παρόν θα μείνουμε σε μια από τις συνήθεις δηλώσεις πολιτικού κουτσαβακισμού, τις οποίες ο ίδιος ξεχνάει πριν ακόμη τις εκφωνήσει. Έτσι, αφού μετά από δέκα χρόνια «ανακάλυψε» ότι υπάρχουν αποθήκες με καύσιμα εντός κατοικημένης περιοχής, έδωσε στην Πυροσβεστική διορία μέχρι τα τέλη του 2024 για να μετεγκατασταθεί. Διαφορετικά «απείλησε», κατά το συνήθειο του, ότι θα κλείσει τον δρόμο (καλή ώρα, όπως τον έκλεισε για τον περιφερειακό, για το λιμάνι και για τα τόσα άλλα θέματα για τα οποία έχει εκτοξεύσει την ίδια απειλή …). Επειδή ωστόσο δεν έχουμε όλοι κοντή μνήμη, να του θυμίσουμε τις μεγάλες ευθύνες του για το ότι έβλεπε, και για το σημαντικό αυτό πρόβλημα της πόλης μας, τα χρόνια να περνούν, χαμένος στην αδιαφορία, την ασχετοσύνη και την ανικανότητά του:
– Στις 17-6-2011, στον πρώτο χρόνο της θητείας Σκοτινιώτη, το δημοτικό συμβούλιο Βόλου αποφάσισε να παραχωρήσει κατά κυριότητα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία δύο όμορα δημοτικά οικόπεδα (02Ν και 04Ν), συνολικού εμβαδού 3.091,36 τ.μ., τα οποία βρίσκονται στη Νέα Ιωνία, στη θέση «Μαχαιρίτσα», πλησίον της περιφερειακής οδού, καθώς και να χαρακτηρίσει τα οικόπεδα αυτά ως «Χώρο Εγκατάστασης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».
– Τον Ιανουάριο του 2012 υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βόλου, με συμβολαιογραφική πράξη, η δωρεά των δύο οικοπέδων, με σκοπό η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων για τη στέγαση της Π.Υ. Βόλου να πραγματοποιηθεί εντός πέντε ετών από την ημερομηνία αποδοχής της δωρεάς. Η αποδοχή της δωρεάς έγινε στις 21-11-2012 (συνεπώς στις 20-11-2017 εξέπνεε η πενταετία), με απόφαση του τότε γενικού γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας. Η απόφαση αυτή ρητά ορίζει ότι, σε περίπτωση που η ανωτέρω προθεσμία παρέρθει άπρακτη, η κυριότητα των εν λόγω οικοπέδων επανέρχεται αυτοδικαίως στον Δήμο Βόλου. Ορίζει επίσης ρητά πως, όταν ολοκληρωθούν οι νέες εγκαταστάσεις και μεταφερθεί σ’ αυτές η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το κεντρικό ακίνητο, στο οποίο στεγάζεται από τη δεκαετία του ’50 η Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα επιστραφεί κατά κυριότητα στον Δήμο Βόλου.
– Στις 3-2-2014, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, απαντώντας σε σχετικό υπόμνημα του τέως δημάρχου Π. Σκοτινιώτη που κατέθεσαν στη Βουλή ως αναφορά οι βουλευτές, Α. Μεϊκόπουλος και Μ. Χρυσοβελώνη, ανέφερε ότι το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έχει προχωρήσει στην «ωρίμανση» του έργου, προκρίνοντας τη χρηματοδότησή του μέσω του προγράμματος Σ.Δ.Ι.Τ. Όπως επισήμανε μάλιστα η βουλευτής Κ. Παπανάτσιου σε ερώτησή της στη Βουλή τον Οκτώβριο του 2019, το έργο της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων της Π.Υ. Βόλου είχε συμπεριληφθεί στο Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Λειτουργίας (Σ.Ε.Π.Α.Λ.) του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη περίοδο 2015-2019.
Το 2014 ανέλαβε η δημοτική αρχή Μπέου. Από τότε και επί έξι ολόκληρα χρόνια υπήρξε η απόλυτη απραξία: Ειδικότερα;
– Όχι μόνον πέρασε η πενταετία από την ημερομηνία αποδοχής της δωρεάς χωρίς να γίνει το παραμικρό, αλλά η δημοτική αρχή κώφευσε και όταν το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε, στις 9-11-2017, την ανανέωση της παραχώρησης από το Δήμο Βόλου της εν λόγω έκτασης. Χρειάστηκαν να περάσουν σχεδόν τρία χρόνια μέχρι το δημοτικό συμβούλιο να δεήσει να αποφασίσει, στις 13-4-2020, την παράταση της παραχώρησης των δύο ακινήτων! Όσο για τον «δήμαρχο των έργων», πρωτοθυμήθηκε το θέμα μόλις δύο μήνες πριν απ’ αυτή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και το έθεσε, στις 15-2-2020, στον τότε γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, με την ευκαιρία μιας επίσκεψής του στο δημαρχείο. Κάποιες επιστολές προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδη και τον πρωθυπουργό στάλθηκαν «χαλαρά», μετά από άλλα τρία χρόνια, τον Μάρτιο του 2023, απλά και μόνο για προεκλογικό «ξεκάρφωμα»!
– Έτσι, φτάσαμε αισίως στον Μάιο του 2024, όταν ο νέος περιφερειάρχης, Δ. Κουρέτας, ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλη Μαΐου αναμένεται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και αρμόδιου υπουργείου για την κατασκευή του νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου και ότι έχει ήδη γίνει η προμελέτη του κτιρίου. Αναμένουμε κι εμείς να τηρηθεί τουλάχιστον αυτή η δέσμευση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ