17.3 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής- Επίσκεψη Γιάννη Σωλήνη

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, την υγειονομική μονάδα του Δήμου Νοτίου Πηλίου επισκέφθηκαν μέλη της δημοτικής παράταξης «Δυναμικά Μπροστά» και ειδικότερα οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Σωλήνης και Γωγώ Σταθαράκου και ο τοπικός σύμβουλος Σπύρος Βαλούκος.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την επίσκεψη και τη συζήτηση με τους εργαζομένους αντιλήφθηκαν οι σύμβουλοι τις  σοβαρές ελλείψεις του ΚΥ εκφράζοντας παράλληλα και την ανησυχία τους καθώς η υποστελέχωση του ΚΥ διαιωνίζεται και παραμένει άλυτη.

Σύμφωνα με τους συμβούλους, η υποστελέχωση του ΚΥ Αργαλαστής έχει άμεσο αντίκτυπο και στην λειτουργία των τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου όπου εκεί προσφεύγει αναγκαστικά η πλειοψηφία των ασθενών για ραντεβού με ιατρούς και τις απαραίτητες εξετάσεις με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου.

«Ζητούμε την άμεση παρέμβασή και την επικοινωνία με κάθε αρμόδιο φορέα και Υπουργείο ώστε να βρεθεί μια μόνιμη λύση και να γίνουν άμεσα προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό ούτως ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ΚΥ Αργαλαστής προς όφελος των ασθενών και των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου, τονίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ζητούν να υπάρξει παιδίατρος μόνιμος όχι με μπλοκάκι, νοσηλεύτριες σε μόνιμη θέση, δύο διασώστες σε κάθε βάρδια και να γίνει το ΚΥ σταθμός του ΕΚΑΒ, την πρόσληψη μαίας, τεχνολόγου ακτινολόγου, παρασκευάτριας μικροβιολογικού, συντηρητή καθαριότητας αλλά και να γίνει προμήθεια κλιβάνου οδοντιάτρου.

«Με αίσθημα ευθύνης για τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας στο νότιο Πήλιο ήρθαμε σε επαφή με αρμόδιους φορείς και με το βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστο Μπουκώρο όπου τον ενημερώσαμε για τα σοβαρά προβλήματα του ΚΥ Αργαλαστής. Ανταποκρίθηκε με την υπόσχεση τον εξοπλισμό του οδοντιατρείου ώστε να μπορεί να εργαστεί ο οδοντίατρος που θα αναλάβει καθήκοντα σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και την επίλυση άλλων θεμάτων του ΚΥ. Έχουμε πλέον παιδίατρο στο κέντρο υγεία Συνεχίζουμε τις συναντήσεις με όλους τους φορείς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», επισημαίνουν τέλος οι σύμβουλο.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ