23 C
Volos
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Συγκέντρωση – πικετοφορία  του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρισα για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο (φωτο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε το ΚΚΕ στη Λάρισα για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και να αποχωρήσει η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα.

«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά», «Ούτε στην Ερυθρά ούτε στην Ουκρανία έξω η Ελλάδα από τα σφαγεία», ήταν ενδεικτικά τα συνθήματα που ακούστηκαν στο κέντρο της Λάρισας.

Σε σύντομη ομιλία του ο Άγης Τριγάζης, στέλεχος του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου, με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ και αλλού, που δυναμώνουν και ζητούν τον τερματισμό της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας, την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους». Καταδίκασε την κυβέρνηση που εμπλέκει τον λαό σε επικίνδυνους πολεμικους σχεδιασμούς με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Έχοντας μετατρέψει τη Λάρισα και τη Θεσσαλία σε πολεμικό ορμητήριο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Και τόνισε τα αιτήματα: «Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο που βαθαίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Να αποχωρήσει η φρεγάτα “Ύδρα” από την Ερυθρά Θάλασσα».

Σημείωσε πως και για αυτούς τους λόγους έχουν ιδιαίτερη σημασία οι ευρωεκλογές και η ανάγκη για ενίσχυση του ΚΚΕ που είναι το μόνο που εναντιώνεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Ταχυδρομείου όπου ηταν  προγραμματισμένο και πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ