23 C
Volos
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάμε από την αρχή – Πάμε αλλιώς Περιοδεία υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φώτη Καψάλη στην Σκιάθο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

88η ΔΕΘ – OT FORUM – Κορκίδης: Mοίρασε λιγότερα σε περισσότερους ο πρωθυπουργός

«Η ομιλία Μητσοτάκη, πιστεύω πως εστίασε σε μια προσπάθεια...

Λάρισα: Δύο αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε τροχαίο (φωτό)

Τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο πριν τις 11:00 μ.μ., στη...

Λαμία: Μπουρίνι έριξε δέντρα, «ποτάμια» οι δρόμοι – Σε λίγα λεπτά έπεσαν 15 τόνοι νερού ανά στρέμμα

Ισχυρή βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από δυνατούς ανέμους, σάρωσε το...

Ο υπ. Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ, Φώτης Καψάλης, πραγματοποίησε περιοδεία στην Σκιάθο την Παρασκευή 10 Μαΐου.  Σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα και τον αντιδήμαρχο οικονομικών Ευθύμιο Βερβέρη ενημερώθηκε για τα τοπικά προβλήματα του νησιού και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Εκτενής ήταν επίσης η αναφορά στον τουρισμό του νησιού, στις υποδομές της Σκιάθου και στις ΑΠΕ.

Ειδική αναφορά έγινε από τον Δήμαρχο στις δυσκολίες ανεύρεσης πόρων και στα προβλήματα που πολλαπλασιάζονται για τους μικρούς Δήμους που έχουν να διαχειριστούν και να καλύψουν ανάγκες πολλαπλάσιου πληθυσμού τη θερινή περίοδο.  Χαρακτηριστική είναι η  υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας του νησιού καθώς και η μεγέθυνση του στεγαστικού προβλήματος.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής συνεχάρη τη δημοτική αρχή για την αποτελεσματικότητά της στην αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία Daniel, την πρωτοπορία που επιδεικνύει η Σκιάθος στην υιοθέτηση καινοτόμων ιδεών οικονομικής ανάπτυξης σε συνεργασία με διεθνείς φορείς, αλλά και την προσπάθεια που γίνεται για την ορθολογική και καλύτερη διαχείριση απορριμμάτων και υδάτων, που έχει ως αποτέλεσμα και την παροχή πόσιμου νερού στο νησί. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάπτυξη του τοπικού δικτύου αστικών συγκοινωνιών που επιτρέπει τη εύκολη μεταφορά των επισκεπτών του νησιού σε διάφορα σημεία μειώνοντας την χρήση ατομικών μέσων μεταφοράς.

Σημαντική επίσης χαρακτήρισε ο Φώτης Καψάλης την ανάγκη να αναπτυχθούν συστήματα αποθήκευσης της ενέργειας των ΑΠΕ στο νησί, ώστε να επιτευχθεί σταθερή ροή ηλεκτροδότησης και να μην εξαρτάται από ζημιογόνες και επιβλαβείς για το περιβάλλον μορφές ενέργειας, δεδομένου μάλιστα ότι η Σκιάθος  αξιοποιεί το φυσικό της περιβάλλον ως πόλο έλξης και τοπικής ανάπτυξης.

Αντίστοιχα, σε συζητήσεις που είχε με τους κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ, Φώτης Καψάλης, είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει τις θέσεις του για την αναγκαιότητα διατήρησης των βιώσιμων μορφών ανάπτυξης σε περιοχές όπως η Σκιάθος, αλλά και την ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας ώστε η ανάπτυξη να είναι βιώσιμη, να περιβαλλοντικά φιλική και να προσφέρει σε όλη την κοινωνία καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Η σημασία των Ευρωεκλογών, αλλά και της διαμόρφωσης των συσχετισμών στο νέο Ευρωκοινοβούλιο θα επηρεάσει άμεσα και τις εθνικές κυβερνήσεις, επομένως είναι σημαντικό οι πολίτες να συμμετέχουν και να επιλέξουν υπεύθυνα ανθρώπους για να εκπροσωπήσουν την κοινωνία και όχι να εκπροσωπούν τα κόμματα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Στις 9 Ιουνίου, οι πολίτες μπορούν να αποφασίσουν μια νέα Αρχή και με την ψήφο τους να κατευθύνουν Αλλιώς το μέλλον και τις πολιτικές αποφάσεις.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ