18.9 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε εξέλιξη ο μεγάλος τελικός της Eurovision σε τεταμένο κλίμα – Στην 12η θέση διαγωνίζεται η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με την Ολλανδία, ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής Eurovision να έχει αποκλειστεί την τελευταία στιγμή από τον διαγωνισμό και με την συμμετοχή του Ισραήλ να αποτελεί «κόκκινο πανί» λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο μεγάλος τελικός του μουσικού διαγωνισμού άρχισε στις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου (11/5/24), με την Μαρίνα Σάττι να εμφανίζεται στην 12η θέση για την Ελλάδα.

Με τα στοιχήματα να δίνουν και να παίρνουν για την ελληνική συμμετοχή –την οποία τα τελευταία προγνωστικά θέλουν μέσα στην τελική δεκάδα– η Μαρίνα Σάττι ερμηνεύει απόψε το «Ζάρι» στο Μάλμε της Σουηδίας, όπου διεξάγεται η Eurovision φέτος.

Πρώτη εμφανίστηκε η συμμετοχή της Σουηδίας με το τραγούδι «Unforgettable»…

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision, με εξαίρεση την Ολλανδία -που ήταν να εμφανιστεί 5η θέση αλλά αποκλείστηκε– είναι η εξής:

1. Σουηδία

2. Ουκρανία

3. Γερμανία

4. Λουξεμβούργο

5. –  

6. Ισραήλ

7. Λιθουανία

8. Ισπανία

9. Εσθονία

10. Ιρλανδία

11. Λετονία

12. Ελλάδα

13. Ηνωμένο Βασίλειο

14. Νορβηγία

15. Ιταλία

16. Σερβία

17. Φινλανδία

18. Πορτογαλία

19. Αρμενία

20. Κύπρος

21. Ελβετία

22. Σλοβενία

23. Κροατία

24. Γεωργία

25. Γαλλία

26. Αυστρία

Η βραδιά ξεκίνησε με τους εκπροσώπους των χωρών να παρελαύνουν στη σκηνή, μεταξύ των οποίων και η τραγουδίστρια του Ισραήλ που κράτησε την σημαία της ψηλά στη σκηνή του Μάλμε παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για τη συμμετοχή της.

Οι Σουηδοί έχουν ετοιμάσει για ακόμα μια φορά ένα φαντασμαγορικό σόου, με τη συμμετοχή πολλών αστέρων της Eurovision όπως ο Loreen αλλά και η Κοντσίτα.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, η μία ανατροπή διαδεχόταν την άλλη με τον αποκλεισμό της Ολλανδίας, τον Γάλλο διαγωνιζόμενο να διακόπτει την πρόβα του για να στείλει μήνυμα ειρήνης, κατά του πολέμου στη Γάζα, αλλά και τον Ολλανδό σχολιαστή να χάνει την ψυχραιμία του και να βρίζει την EBU για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τον τελικό…

Όλα αυτά, την ώρα που το Μάλμε έχει μετατραπεί σε φρούριο, με το φόβο σοβαρών επεισοδίων για την συμμετοχή του Ισραήλ. Ανάμεσα στους διαδηλωτές είναι και η γνωστή ακτιβίστρια Γκρέτα Τουνμπεργκ.

Παρά τις αντιδράσεις πάντως, το τραγούδι του Ισραήλ συνεχίζει να ανεβαίνει στα στοιχήματα και να αποτελλεί ένα από τα μεγάλα φαβορί…

Φωτογραφίες: Reuters

To άρθρο Σε εξέλιξη ο μεγάλος τελικός της Eurovision σε τεταμένο κλίμα – Στην 12η θέση διαγωνίζεται η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ