25.7 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής ΝΔ στη Λάρισα – Χατζηδάκης: «Είδα από κοντά τι έχει συμβεί στη Θεσσαλία και ξέρω τι πρέπει να κάνουμε» (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για τις καταστροφές της Θεσσαλίας και τις προοπτικές ανάταξής της στο ευρύτερο κάδρο των ευρωεκλογών μίλησε σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης στην ανοιχτή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ανάληψης της ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας από τον υπουργό, στο φόντο των ευρωεκλογών του Ιουνίου και της επίσκεψής του στην περιοχή, προκειμένου να πραγματοποιήσει επαφές με τους τοπικούς φορείς.

Στη συζήτηση έδωσαν το παρόν, μεταξύ πλήθους Λαρισαίων, η γενική γραμματέας συντονισμού στην προεδρία της κυβέρνησης κ. Εύη Δραμαλιώτη, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και οι βουλευτές Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, κ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Καπετάνος και Χρήστος Κέλλας και ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Θανάσης Μαμάκος.

«Ανοιχτές πληγές στη Θεσσαλία είδα ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2023, ξαναείδα τον Δεκέμβριο, ξαναείδα τον Μάρτιο και πριν από δεκαπέντε ημέρες, άρα ξέρω. Είδα από κοντά τι έχει συμβεί και ξέρω και τι πρέπει να κάνουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης στην ομιλία του. «Θέλω να σας πω, χωρίς να κομπαζω, ότι αυτό είναι η υποχρέωσή μας, ότι έχουμε συνηθίσει να κάνουμε και θα κάνουμε αυτό που μπορούμε και ακόμα παραπάνω, γιατί το οφείλουμε στην ανθρωπιά μας πρώτα από όλα. Δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και δεν θα το αντιμετωπίσουμε ως κάτι συνηθισμένο».

Ο υπουργός έκανε στη συνέχεια λόγο για τα 3 δισ. ευρώ που αναμένεται να διατεθούν ώστε «να κλείσουν οι πληγές της Θεσσαλίας», αλλά και για τις δράσεις άμεσης αρωγής που περιλαμβάνονται στον γενικό προγραμματισμό έχουν ήδη διατεθεί 200 εκ. σε 51.000 Θεσσαλούς «που μπορούν να μαρτυρήσουν του λόγου το αληθές».

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε επιπλέον γενικότερες τοποθετήσεις αναφορικά με την οικονομία των προηγούμενων ετών τονίζοντας πως τα τελευταία χρόνια η χώρα «έβαλε πλώρη να πάει ακόμα πιο μπροστά και αυτή η πορεία συνεχίζεται μέχρι και τώρα. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε».

«Αμφιβάλει κανείς ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία και αναγνώριση διεθνώς σήμερα; Όχι μόνο γιατί κάναμε βήματα στην οικονομία, αλλά γιατί έχουμε μια αξιόπιστη κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που μπορεί να σταθεί περήφανα και να εκπροσωπήσει παντού την πατρίδα μας», σημείωσε επιπλέον ο υπουργός.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκε ακόμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Ανδρέας Ζαμπούκας. «Γιατί δεν ασχολήθηκα με την πολιτική τα προηγούμενα χρόνια; Γιατί δεν χια λόγο», ανέφερε ο κ. Ζαμπούκας. «Τωφα έχω λόγο, έχω θυμώσει, θέλω να κάνω πράγματα. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μου, η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου και η Θεσσαλία ακόμα πιο αγαπημένη μου πατρίδα και θέλω να παλέψω, αν μου δοθεί η ευκαιρία. Για μένα είναι ένα ξεκίνημα αυτό και θα υποσχεθώ ότι θα παλέψω μέχρι την τελευταία ημέρα των εκλογών. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου επειδή εμπιστεύομαι κάποιους ανθρώπους, τον Κωστή Χατζηδάκη, την κυβέρνηση και το κόμμα, γιατί είναι τ οποίο οργανωμένο αυτή τη στιγμή πανευρωπαϊκά».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ