23.4 C
Volos
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιατί Pilates Reformer; Αυτοί είναι οι σημαντικοί λόγοι για να το βάλετε στη ζωή σας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο συνδυασμός ασκήσεων γυμνάζει όλο το σώμα και προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση, ελαστικότητα, λειτουργική μυϊκή δράση, σωστή στάση σώματος & ευθυγράμμιση, βελτίωση της ισορροπίας, καλύτερο συντονισμό, επίγνωση του σώματος και της κίνησης.

Η μέθοδος pilates

To pilates είναι μια μέθοδος άσκησης η οποία δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates ο οποίος είχε διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα στη ζωή του. Θέλησε λοιπόν να τα αντιμετωπίσει και έτσι δημιούργησε μια φιλοσοφία στην οποία συνδυάζονται ασκήσεις ενδυνάμωσης, ευκαμψίας, αλλά και βελτίωσης της αντίληψης του ελέγχου που έχει ο κάθε ασκούμενος για το σώμα του.
Για να γυμνάζεται σχεδίασε μια σειρά από μηχανήματα ασκήσεων, εκ των οποίων το πιο γνωστό και διάσημο είναι το reformer.

Τι είναι το pilates reformer

Το όργανο pilates reformer είναι μια κατασκευή από ξύλο ή μέταλλο, πάνω στο οποίο είναι προσαρμοσμένη μια κινούμενη πλατφόρμα, η οποία έχει διάφορα παρελκόμενα όπως σημεία στήριξης ελατηρίων για να αυξάνεται η αντίσταση, στηρίγματα για τους ώμους, τα πόδια ή τα χέρια.

 

Παραλλαγές του Pilates Reformer: Reformer Tower και Reformer Cadillac

Πάνω σε αυτή την πλατφόρμα μπορούν να προστεθούν και άλλα εξαρτήματα όπως ο λεγόμενος «πύργος» (reformer tower). Ακόμη στον πύργο μπορούν να προστεθούν επιπλέον μεταλλικές ράβδοι – μπάρες δημιουργώντας το γνωστό σε όλους «reformer Cadillac».

 

Πλεονεκτήματα της άσκησης με pilates reformer

Άσκηση ιδανική για άτομα με μυοσκελετικά ζητήματα

Το βασικότερο πλεονέκτημα που έχει η εκγύμναση με όλα αυτούς τους συνδυασμούς των reformer είναι ότι μπορούν να γυμναστούν με ασφάλεια άτομα με προβλήματα υγείας, όπως οσφυαλγία, ισχιαλγία, αυχενικό σύνδρομο, οστεοαρθρίτιδα γόνατος, οστεοαρθρίτιδα ισχίου, ινομυαλγία, μετεγχειρητική αποκατάσταση από επεμβάσεις στη μέση, αρθροπλαστική ισχίου, αρθροπλαστική γόνατος, κατάγματα κλπ.

Ασφαλής άσκηση

Η ασφάλεια που παρέχει η εκγύμναση με το reformer βασίζεται στο ότι ο ασκούμενος βρίσκεται ξαπλωμένος πάνω στην κινούμενη πλατφόρμα οπότε δεν υπάρχει καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης, νοιώθει προστατευμένος και έτσι μπορεί να επικεντρωθεί στη σωστή εκμάθηση της τεχνικής των διαφόρων ασκήσεων.

Εξατομικευμένη άσκηση

Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό της άσκησης με reformer pilates είναι ότι λόγω της μεγάλης ποικιλίας εξαρτημάτων που υπάρχουν υπάρχει τεράστια δυνατότητα προσαρμογής σε κάθε ασκούμενο σύμφωνα με τις ικανότητές του.

Άσκηση που προσαρμόζεται ανάλογα με την πρόοδο του ασκούμενου ατόμου

Ταυτόχρονα όμως όσο προοδεύει και βελτιώνεται η δύναμη, η αντοχή και η φυσική του κατάσταση, με τη βοήθεια των ελατηρίων μπορεί να αυξάνεται η αντίσταση και ο βαθμός δυσκολίας και να φτάσει κάποιος να κάνει περίπλοκες και απαιτητικές ασκήσεις.

f22826525868efd31bbad68b6793935f

 

Το Pilates είναι περισσότερο από τέντωμα και σμίλευμα μυών. Είναι συνολική ευεξία. Τα οφέλη του Pilates εκτείνονται ακόμα και μετά από μια προπόνηση Pilates. Μπορείτε να το “μεταφέρετε” στο γραφείο σας, στο δρόμο για τη δουλειά  ή ακόμα και όταν κάνετε μπάνιο ή βουρτσίζετε τα δόντια σας. Είναι ένας υγιής τρόπος ζωής.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ