20.6 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Δήμος Αλοννησου : Ανακοίνωσην εν όψει της τουριστικής περιόδου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ



Εν όψει της τουριστικής περιόδου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας προβλέπονται τα εξής:

ΑΡΘΡΟ 4
ΤΙ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
1. Τα απορριμματοφόρα μηχανικής αποκομιδής του δήμου παραλαμβάνουν όλα τα περιττά πράγματα που προέρχονται από το σκούπισμα και τον καθαρισμό κατοικιών, καταστημάτων και γραφείων κ.τ.λ. ή υπόλοιπα ειδών διατροφής
2. Τα απορριμματοφόρα μηχανικής αποκομιδής του δήμου δεν παραλαμβάνουν αντικείμενα ή υλικά που προέρχονται από μη συνηθισμένες χρήσεις των κατοίκων, καταστημάτων, ξενοδοχείων, ξενώνων, γραφείων κ.τ.λ. (Θερμοσίφωνες, ηλεκτρικές συσκευές, άλλα μηχανήματα, έπιπλα, στρώματα κ.τ.λ.) τα οποία απαγορεύεται να εγκαταλείπονται επί οδών, οικοπέδων ή άλλων χώρων και βεβαίως μέσα στους κάδους ή γύρω από αυτούς. Τα προϊόντα αυτά διαχειρίζονται από αυτούς που τα παράγουν. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούν να διαχειριστούν τα ανωτέρω, την μεταφορά αναλαμβάνει ο δήμος. Το δημοτικό συμβούλιο με απόφαση του μπορεί να ορίσει ειδικό τέλος αποκομιδής ανά μονάδα ή δρομολόγιο ή ανά κυβικό μέτρο. Στη περίπτωση αυτή οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να έχουν ενημερώσει τον υπεύθυνο καθαριότητας του δήμου (εκάστοτε αντιδήμαρχος καθαριότητας) στο τηλέφωνο 2424350222 και να έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο τέλος αποκομιδής που θα ορίσει το δημοτικό συμβούλιο.
3. Επίσης δεν περιλαμβάνουν άχρηστα υλικά που προέρχονται από οικοδομικές εργασίες (κατεδαφίσεις, ανεγέρσεις, επισκευές ή διαρρυθμίσεις ακινήτων) ή άλλα υλικά που προέρχονται από επαγγελματική, βιοτεχνική, βιομηχανική ή άλλη χρήση. Σε καμιά περίπτωση τα τελευταία δεν πρέπει να εγκαταλείπονται χύμα σε οδούς, πεζοδρόμια, ακάλυπτους χώρους κ.τ.λ. αλλά πρέπει να μεταφέρονται για διαχείριση στους
επιτρεπόμενους χώρους. Υπόχρεος για τη μεταφορά και τη διαχείριση είναι ο κύριος του ακινήτου και ο εργολάβος του έργου που επιβαρύνονται και με τη σχετική δαπάνη.
4. Ειδικά για προϊόντα κηπευτικών εργασιών όπως:
4.1 Φύλλα ξερά, άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κ.τ.λ. πρέπει να αποδομούνται ή με κλαδοτεμαχιστή ενταφιασμού ή καύση όταν επιτρέπεται (από Οκτώβριο μέχρι Μάϊο) στους χώρους παραγωγής τους (αγροτεμάχια, κήπους κ.τ.λ.) με ευθύνη του δημότη. Απαγορεύεται η απόρριψη επί του πεζοδρομίου χύμα.

5.6 Για λόγους που σχετίζονται με την αισθητική των κατοικημένων περιοχών του Δήμου και τη δημόσια υγεία δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση σκουπιδιών έξω από τους κάδους εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

6.3 Απαγορεύεται η απόρριψη μπαζών και σκουπιδιών καθώς και πάσης φύσεως παλαιών και άχρηστων αντικειμένων πλησίον δημοτικών και αγροτικών δρόμων. Απαγορεύεται επίσης η απόρριψη μπαζών, σκουπιδιών και αντικειμένων μέσα σε παλαιά πηγάδια, ρέματα και κοίτες χειμάρρων . Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη και εγκατάλειψη σκουπιδιών και πάσης φύσεως απορριμμάτων σε όλο το μήκος των ακτών και των παραλιών του Δήμου μας.
7.2 Απαγορεύεται η διεξαγωγή εργασιών κάθε είδους καταστημάτων ή συνεργείων π.χ. συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων, συνεργεία ελαστικών αυτοκινήτων, συναρμολογητή επίπλων και άλλων ειδών στα πεζοδρόμια ή στο οδόστρωμα.

11.2 Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές κάθε ακινήτου οφείλουν να διατηρούν καθαρό το τμήμα του πεζοδρομίου ή δρόμου που αντιστοιχεί στην ιδιοκτησία τους.

Στους παραβάτες των ανωτέρω διατάξεων προβλέπεται και το ανάλογο πρόστιμο.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν την τήρηση της καθαριότητας και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και όχι η επιβολή προστίμων.
Όλοι μαζί συμβάλλουμε στη διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας.


spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ