29 C
Volos
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Λαρισαίος ηθοποιός Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος στο onlarissa: Ο ρόλος του ομοφυλόφιλου σε σειρά του ANT1, το JU2S, και το «δέσιμο» με τη Λάρισα (φωτό)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Κοινωνικός, πειραχτήρι, με καλή αίσθηση του χιούμορ κι ανεξάρτητος από τα παιδικά του κιόλας χρόνια, καθώς όπως λέει δεν άφηνε σε κανέναν τα περιθώρια για τυχόν παρεμβολές στη ζωή του, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος έχοντας πάρει το δρόμο της πρωτεύουσας εξελίχθηκε σε μεγάλο υποκριτικό ταλέντο χωρίς να το καταλάβει.

Ο γνωστός ηθοποιός με καταγωγή από τη Λάρισα ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο το μακρινό 2002, ενώ γνώρισε τεράστια αναγνωρισιμότητα έξι χρόνια μετά μέσω της συμμετοχής του στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Μυστικά της Εδέμ» το 2008. Σήμερα συνεχίζει να ζει στην Αθήνα όντας ευτυχισμένος στο πλάι του σχεδόν 9 ετών γιου του Πάρη. Μάλιστα, φέτος επέλεξε να κάνει διπλή επιστροφή στην τηλεόραση υποδυόμενος από την μία, έναν ομοφυλόφιλο στη δραματική κομεντί «Ο πρώτος από εμάς», αλλά από την άλλη και ως διαγωνιζόμενος στο Just 2 of Us με παρτενέρ την Daphne Lawrence.

Με αφορμή την επανεμφάνισή του, το onlarissa.gr συνομίλησε μαζί του καταγράφοντας το ξεκίνημά του, τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να ανελιχθεί, το δυνατό δεσμό που διατηρεί με τη πόλη που τον γέννησε, τα πρόσφατα καλλιτεχνικά εγχειρήματά του και την σχέση του με το παιδί του. Αξιοσημείωτος ο τρόπος που προσεγγίζει τη ζωή.

Συνέντευξη στον Νικόλα Σελητσιανιώτη

Υπήρχε εξαρχής το μικρόβιο της υποκριτικής ή γεννήθηκε στον πορεία;

Δεν ήταν κάτι που σκεφτόμουν από μικρός. Στην πορεία, όταν κατέβηκα Αθήνα, συναναστράφηκα με ανθρώπους του θεάτρου και μπήκα στη διαδικασία να δώσω εξετάσεις για τη Δραματική Σχολή του Εθνικού. Ήμουν τυχερός που με προετοίμασε μια μεγάλη ηθοποιός, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, και κατάφερα να μπω δεύτερος στην κατάταξη. Μετά όλα τα πράματα πήραν το δρόμο τους…

Μέχρι τότε είχατε αναζητήσει κάτι αντίστοιχο στη Λάρισα; Ενδεχομένως κάποια θεατρική παράσταση για τα πρώτα σας βήματα;

Όχι, δεν είχα ασχοληθεί. Δεν ήταν καθόλου στο μυαλό μου. Σε γενικές γραμμές ήμουν άτακτο παιδί, με κάποιο χιούμορ, πειραχτήρι και εξωστρεφής. Αυτό δημιουργούσε μια περίεργη περσόνα που μάλλον βρήκε δρόμο κι εκτονώθηκε στην ηθοποιία.

Οι γονείς σας ήταν θερμοί υποστηρικτές της απόφασής σας ή τους πήρε κάποιο χρόνο να το «χωνέψουν»;

Από μικρός δεν άφηνα περιθώρια σε κανέναν να παρέμβει στη ζωή μου, να με καθοδηγήσει και να με περιορίσει σε πράματα. Ήμουν πολύ αυτόνομος. Και οικονομικά δηλαδή. Οι γονείς μου γνώριζαν την προσωπικότητά μου, έλεγαν “ό,τι και να κάνουμε αυτός έχει πάρει το δρόμο του”. Πέραν τούτου όταν μπήκα στη σχολή δεν το πίστευαν και έπαιρναν τηλέφωνο στη γραμματεία για να ρωτήσουν αν όντως είχα εισαχθεί. Μετά ένιωθαν υπερήφανοι!

Μέχρι να δείτε τον εαυτό σας να παίζει σε κάποιο έργο, υπήρξε στιγμή που σκεφτήκατε να τα παρατήσετε;

Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Ήταν κάτι που με γέμιζε. Είναι κάτι διαφορετικό κι όχι μία αμιγώς επαγγελματική δραστηριότητα. Φαίνεται για χόμπι αλλά δεν είναι καθόλου επί του πρακτέου. Πρόκειται για κάτι πολύ δύσκολο κι απαιτητικό, που χρειάζεται μελέτη κι εξάσκηση, και δεν τελειώνει ποτέ.

Αισθάνεστε πως οφείλετε «ευχαριστώ» σε ανθρώπους;

Καταρχάς στη Δέσποινα Μπεμπεδέλη που με προετοίμασε για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου και μάλιστα αφιλοκερδώς. Μου είχε πει “εγώ δεν πληρώνομαι για το όνειρο το δικό σου”. Επίσης, κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έτυχε να δουλέψω ως υπάλληλος στο θέατρο Δημήτρης Χορν. Εκεί γνώρισα τον Σταμάτη Φασουλή, όταν είχε αναλάβει θιασάρχης, κι έκτοτε η συνεργασία μας συνεχίστηκε με αρκετές δουλειές. Αλλά απ’ όλες μου τις συνεργασίες είχα τεράστιο καλλιτεχνικό κέρδος. Το επιδίωκα κιόλας να συνεργαστώ με ανθρώπους που θα με πάνε πιο πέρα καλλιτεχνικά.

Ο κόσμος σας αγάπησε ιδιαιτέρως μέσα από την τηλεόραση. Εσείς τι προτιμάτε; Θεατρικό σανίδι ή οθόνη;

Είμαι μαθημένος στις θεατρικές παραστάσεις, στο live. Αυτό μου είναι πιο οικείο αλλά κι απαιτητικό, αφού έχεις να καταπιαστείς με μεγάλα έργα απ’ το παγκόσμιο ρεπερτόριο. Αλλά και την τηλεόραση δεν την παραβλέπω. Με έχει κάνει αναγνωρίσιμο, έχω κερδίσει χρήματα, συνεργασίες και φίλους.

Πώς αντιμετωπίσατε την αναγνωρισιμότητα;

Ήταν κάτι πρωτόγνωρο αλλά απολαυστικό. Κάτι που θέλω να πιστεύω πως σεβάστηκα.

Αγαπημένη δουλειά που ξεχωρίζετε;

Σίγουρα τα «Μυστικά της Εδέμ», αλλά μια παράσταση που με γεμίζει υπερηφάνεια για τη συμμετοχή μου είναι το «2» του Δημήτρη Παπαϊωάννου, ένα χορόδραμα στο ανακαινισμένο Παλλάς.

Νοσταλγείτε τη Λάρισα;

Τη νοσταλγώ πάρα πολύ. Τα τελευταία χρόνια έρχομαι αρκετά συχνά με τον γιο μου. Και γιορτές αλλά και καλοκαίρι, μπορεί και για ένα μήνα. Μου λείπουν οι παρέες μου, η ενέργεια της πόλης, οι χώροι που έπαιζα όταν ήμουν παιδί, το σχολείο μου. Είναι το σπίτι μου η Λάρισα. Την αγαπώ. Και φυσικά μου λείπει η ΑΕΛ.

Θα δοκιμάζετε να επιστρέφατε κάποια στιγμή ή ακόμη να δραστηριοποιούσασταν σ΄ αυτή;

Το να μετακομίσω στη Λάρισα δε το φαντάζομαι, γιατί όλη η ζωή μου είναι στην Αθήνα, επαγγελματικά και προσωπικά. Ενδεχομένως για διαστήματα ή επαγγελματικές υποχρεώσεις θα έμενα.

Τελευταία σας εμφάνιση σε τηλεοπτική σειρά είναι το «Πρώτος από εμάς» στον ANT1. Μια σειρά που θίγει σημαντικά θέματα όπως αυτό της ομοφυλοφιλίας. Φαντάζει δύσκολο ένας άνδρας να ανακαλύπτει την ομοφυλοφιλία του ενώ είναι παντρεμένος με παιδιά. Κι όμως η σειρά το αποτυπώνει. Πώς νιώθετε που συνιστάτε μέρος αυτού του προϊόντος;

Θίγει όντως πολύ σημαντικά ζητήματα, ένα εκ των οποίων η ομοφυλοφιλία και πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι μέρος της κοινωνίας (φίλοι, γνωστοί μας, ενδεχομένως συγγενείς μας) να αποτελέσουν κάτι φυσιολογικό κι όχι ιδιαίτερο. Νομίζω πως το νόημα σεναριακά έχει περάσει ομαλά και με εκλεπτυσμένο τρόπο. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτή την προσπάθεια. Υποδύθηκα έναν ομοφυλόφιλο με τον Μάριο Αθανασίου, ο οποίος είναι ένας παντρεμένος άνθρωπος με παιδιά που ξαφνικά ανακαλύπτει τις πιο ειλικρινείς του επιθυμίες.

Όσο να’ ναι πρόκειται για μια αλλιώτικη – ακομπλεξάριστη τηλεόραση. Αλήθεια, τη χρειαζόμαστε περισσότερο;

Τη χρειαζόμαστε πάρα μα πάρα πολύ. Όσο κι αν η ελληνική κοινωνία δηλώνει ακομπλεξάριστη και μοντέρνα, υπάρχουν ζητήματα όπως αυτό της ομοφυλοφιλίας τα οποία δεν έχει αφομοιώσει επί της ουσίας. Κι αυτό είναι δυσάρεστο.

Εξαιρετικές κριτικές δέχεστε κι ως διαγωνιζόμενος στο J2US. Τι σας έκανε να πείτε το «ναι»;

Το παρακολουθούσα τις προηγούμενες σεζόν. Είδα πως συμμετέχουν καταξιωμένες προσωπικότητες: ο Σταμάτης Φασουλής, η Βίκυ Σταυροπούλου, η Δέσποινα Βανδή, η Καίτη Γαρμπή (μία απίστευτη γυναίκα, ένας χρυσός άνθρωπος). Αλλά κι επαγγελματίες τραγουδιστές επιπέδου. Γενικότερα το σόου διατηρεί ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο ποιότητας κι αυτό μου αρέσει. Ο τελευταίος ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνετέλεσαν στο να πω το ναι. Προς το παρόν το απολαμβάνω κι έχει αποτέλεσμα.

Η συνεργασία σου με τη Δάφνη; Περνάτε τόσο όμορφα όσο φαίνεται;

Περνάμε πανέμορφα με όλα τα παιδιά, και στα backstage. Έχει γέλιο, κάνουμε χαβαλέ παρά τις πολλές ώρες αναμονής. Η Δάφνη είναι πολύ ώριμο κορίτσι και ταλαντούχο. Με βοηθά και συνεργαζόμαστε άψογα.

Προσωπικός χρόνος υπάρχει ή προτιμάτε να τον αφιερώνετε στον γιο σας;

Υπάρχει και για εμένα χρόνος. Ωστόσο, αφιερώνω μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μου στον Πάρη. Δε θέλω να χάσω κανένα στάδιο της ζωής του όσο ενηλικιώνεται. Τα χρόνια περνάνε γρήγορα. Θέλω να είμαι συνέχεια δίπλα του.

Σας έχει εκμυστηρευτεί τι επάγγελμα σκέφτεται να ακολουθήσει στο μέλλον;

Ιδιοσυγκρασιακά είναι πολύ δυναμικός και μυστικοπαθής. Δεν μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες.

Σχέδια για το μέλλον κάνετε;

Μακροχρόνια δεν κάνω. Η ζωή έχει συνέχεια ανατροπές.

Θα σας δούμε κάπου τη νέα σεζόν;

Συζητάω διάφορα πράματα, χωρίς κάτι να είναι σίγουρο.

Αν σας ζητούσα να μου αποκαλύψετε το μότο σας;

Η ζωή είναι ωραία. Αυτό λέω πάντα και προσπαθώ να μη το ξεχνάω. Να μην ξεχνάμε όσα έχουμε γύρω μας, γιατί δεν είναι αυτονόητα. Στην κοντινή μας γειτονιά, απέναντι από την Κύπρο, βλέπουμε θηριωδίες. Παραπάνω στην Ουκρανία επίσης πόλεμο. Ακόμη κι εδώ έχουμε δολοφονίες. Γίνονται τόσα στον πλανήτη γη. Όχι ότι είμαστε αχάριστοι, αλλά ασυνείδητα γινόμαστε.

Ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κουβέντα!

Χαρά μου!

*** Σειρές που ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος έπαιξε στην τηλεόραση

Σαν γλυκό του κουταλιού, Μόνη εξ αμελείας, Amore Mio, Τα Μυστικά της Εδέμ, Το Νησί, Πενήντα Πενήντα, Κλεμμένα Όνειρα, Οι Συμμαθητές, Έρωτας Μετά, Έρωτας με διαφορά, Ο πρώτος από εμάς

*** Παραστάσεις

Άντρες Έτοιμοι Για Όλα, Όνειρο Καλοκαιρινής Νυκτός, Ηρακλής, Η μικρή μας πόλη, Βόυτσεκ, Αχαρνής, Δύο, Οθέλλος, Πέρσες, Mano a Mano, Ο Μπακαλόγατος, Η όπερα της πεντάρας, Η άλλη αίσθηση, Φάντασμα με γόβες

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ