16.7 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

24ωρη απεργία και στον Βόλο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΗΠΑ: Δικαστήριο επιδίκασε 116 εκατ. δολάρια σε οικογένεια θύματος πτώσης ελικοπτέρου

Οι ένορκοι επιδίκασαν 116 εκατομμύρια δολάρια στην οικογένεια ενός...

Γιατί τα μη αλκοολούχα ποτά μπορεί να αποτελούν ένα κρυφό «θησαυρό»

Μια αγορά η οποία φαίνεται να έχει αρκετό μέλλον...

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί την...

Γιορτάστηκε για 21η φορά η Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου, το Συκούριο έγινε...

Σεισμός τώρα στην Αχαΐα: Δόνηση μεγέθους 3,9 ρίχτερ

Σεισμός σημειώθηκε στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής στην...

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την αύξηση των μισθών που προκήρυξε για σήμερα Τετάρτη η ΓΣΕΕ, θα συμμετέχουν πρωτοβάθμια σωματεία, φορείς κι εργαζόμενοι της Μαγνησίας, μετά από καλέσματα που έχουν γίνει από το Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.
Όπως αναφέρει το ΕΚΒ σε ανακοίνωση μεταξύ άλλων «Παλεύουμε για επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου (επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ.)…Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. …Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α., στην ενέργεια και στα καύσιμα….Πλήρη αποζημίωση στο 100% των εργαζομένων πλημμυροπαθών».
Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας (μέλος ΟΓΕ ) καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να ενώσουμε όπως αναφέρει σε ανακοίνωση «τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία και να συμμετέχουμε μαχητικά στην απεργιακή συγκέντρωση. Την ίδια ώρα που με τις πλάτες των κυβερνήσεων και των κομμάτων που κινούνται στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο».
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Μαγνησίας συμμετέχουν και στηρίζουν την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων. Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων «Δε θα επιτρέψουμε σε πιο επώδυνα μέτρα σε βάρος μας. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, την δυστυχία που μας έχουν επιβάλει διαχρονικά. Δεν ξεχνάμε, δεν θα συμβιβαστούμε, και δεν θα υποταχτούμε στην βαρβαρότητά τους».
Στην απεργία των εργαζομένων την Τετάρτη στις 17/4 στην πόλη του Βόλου θα συμμετέχει ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς. “Παλεύουμε για να μείνουμε στα χωριά και τα χωράφια μας και να συνεχίσουμε να παράγουμε, να ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας με αξιοπρεπές εισόδημα, να μην μας η θηλιά των χρεών και των μεγαλεμπόρων. Επενδύουμε χρήμα και κόπο στις παραγωγές μας και θέλουμε βιώσιμο εισόδημα, να πληρωνόμαστε τον ιδρώτα μας” σημειώνει ο Σύλλογος» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση. Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς και Πουρίου θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση την Τετάρτη 17/4 στις 8:30 π.μ. στο Καράβωμα και στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Δεμένα τα πλοία
στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία της ακτοπλοϊας, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 λόγω πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ με κεντρικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ