17.8 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάνω από 50 τόνους απορρίμματα συνέλεξε από τις ακτές της Μαγνησίας το πλοίο Typhoon

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πίτερ Στροσνάιντερ: Αλλάζει το «παιχνίδι» στην ευρωπαϊκή γεωργία

Οι αγρότες θα πρέπει να λαμβάνουν οικονομική στήριξη ως...

Λάρισα: Κηδεύεται σήμερα η Ευαγγελία Κακαρδάκου

Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών η Ευαγγελία Κακαρδάκου. Η κηδεία της...

Σημαντικό ήταν το έργο που επιτέλεσε το σκάφος Typhoon στη Μαγνησία που χτυπήθηκε από τις πλημμύρες, καθώς επί 108 μέρες ανέλαβε τον καθαρισμό 112 παραλιών και συγκέντρωσε πάνω από 10 τόνους απορρίμματα, καλύπτοντας 482.000 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας που αντιστοιχούν σε 53 γήπεδα ποδοσφαίρου.
Σήμερα το σκάφος «Τυφώνας» βρέθηκε στην παραλία του Βόλου, όπου έγινε βράβευση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Μητρόπολη Δημητριάδος και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, ο ανώτερος διοικητής φρουράς Βόλου, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας, καθώς και μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν εθελοντικά στον καθαρισμό.

Η Εύη Λαζού – Λασκαρίδη, πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, τόνισε ότι επιβράβευση για το ίδρυμα είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε και οι παραλίες που άφησε πίσω να είναι καθαρές, ενώ είναι σημαντική η αναγνώριση από την Αυτοδιοίκηση και από την πολιτεία για το έργο που γίνεται και είναι μοναδικό στη Μεσόγειο, αν όχι παγκοσμίως.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η πρόεδρος του ιδρύματος, το σκάφος Typhoon έμεινε στη Μαγνησία 108 ημέρες, καθάρισε 112 παραλίες, μάζεψε πάνω από 50 τόνους απορρίμματα, καλύπτοντας 482.000 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας, ενώ τα σκουπίδια που συνελέγησαν καλύπτουν 53 γήπεδα ποδοσφαίρου.


Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας τόνισε ότι η οποιαδήποτε φάση βιωσιμότητας στη ζωή μας δεν έχει κανένα νόημα εάν το περιβάλλον δεν είναι βιώσιμο. Οποιαδήποτε προσπάθεια συμβάλει στο να αποκατασταθεί το περιβάλλον, έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο δεν μπορεί να πει κανείς λεκτικά και αυτό που κάνουμε σήμερα είναι ένα πολύ μικρό δείγμα της ευγνωμοσύνης στους ανθρώπους αυτούς που βοήθησαν την περίοδο που περάσαμε, για να μπορέσουν να καθαρίσουν τις ακτές και να κάνουν αυτό που έπρεπε να γίνει.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ