20 C
Volos
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Βόλος: Ελλείψεις φαρμάκων – Τον δικό τους “Γολγοθά” βιώνουν εκατοντάδες ασθενείς

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τον δικό τους “Γολγοθά” βιώνουν τους τελευταίους 5 μήνες εκατοντάδες ασθενείς τόσο στη Μαγνησία όσο και σ’ ολόκληρη την Θεσσαλία, όπως καταγράφει αποκλειστικά το posting.gr αναζητώντας απεγνωσμένα έστω και ένα κουτί του φαρμάκου URSOFALK, που είναι απαραίτητο για την θεραπεία σοβαρών νοσημάτων του ήπατος.

Μάλιστα το συγκεκριμένο φάρμακο είναι μοναδικό και δεν υπάρχει σε γενόσημο ή αντίστοιχης δραστικής ουσίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστα Ματσιόλη η έλλειψη στο εν λόγω φάρμακο είναι τεράστια και δεν υπάρχει ούτε στα ράφια των φαρμακείων αλλά ούτε και στις φαρμακαποθήκες των Θεσσαλικών νομών. Κανείς δεν μπορεί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα γίνουν οι νέες παραλαβές των παρτίδων από τη μια και μοναδική εταιρία που το παρασκευάζει τα τελευταία 50 χρόνια.
Μάλιστα οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται να “σπάνε” τις συνταγές προκειμένου οι ασθενείς να πάρουν έστω και ένα κουτί για να συνεχίσουν την θεραπεία τους,που αρκετοί από αυτούς έχουν μάλιστα διακόψει, λόγω της έλλειψης του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει”φωτιά” κυριολεκτικά στα φαρμακεία σε κάθε γωνιά της Θεσσαλίας, από ασθενείς που αναζητούν απεγνωσμένα έστω και ένα κουτί..
Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας με τους ηπατολόγους κι τους διευθυντές των κλινικών να αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει στην κάλυψη των συνταγών.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ενώ οι φαρμακοποιοί παραπέμπουν τους ασθενείς στις αρχές Απριλίου με τις λίστες αναμονής στα φαρμακεία της Μαγνησίας να μεγαλώνουν διαρκώς.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ