15.6 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Σοκ και αποτροπιασμός από την ομοφοβική επίθεση – «Μας χτυπούσαν εκατοντάδες στο κεφάλι»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η ομοφοβική επίθεση εκατοντάδων ανθρώπων εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που βρίσκονταν στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου.

«Από το πουθενά, άρχισαν πολλές παρέες να μας πλησιάζουν, να σφυρίζουν, να μας βρίζουν, ήταν εκατοντάδες – Με έφτυσαν και με τραβούσαν από το τζάκετ» λέει το ένα θύμα

Τα δύο non binary άτομα, όπως τα ίδια αυτοχαρακτηρίζονται, βρέθηκαν ξαφνικά στο στόχαστρο ενός όχλου που τους κυνηγούσε με μανία και μίσος.

Το ένα από τα θύματα, σε βίντεο που ανέβασε στο tik tok λέει ότι πήγαν για μια απλή βόλτα στη Θεσσαλονίκη και «δεχτήκαμε τρανσφοβική επίθεση από 400 άτομα, παρακαλώ όσοι έχετε πληροφορίες και βίντεο που μπορεί να με βοηθήσουν στην κατάθεση, να μου τα στείλετε».

Όπως κατήγγειλαν τα θύματα, ηλικίας 21 ετών αμφότερα, ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε αρχικώς λεκτικά και στη συνέχεια τους πέταξε μπουκάλια.

Τα non binary άτομα φοβούμενα για τη σωματική τους ακεραιότητα έτρεξαν να προστατευθούν βρίσκοντας καταφύγιο σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης.

Παρ’ όλα αυτά, ο ανεξέλεγκτος όχλος τους ακολούθησε και συνέχισε να τους προπηλακίζει ακόμη κι όταν στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, με τη συνδρομή των οποίων τα θύματα της επίθεσης οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου υπέβαλαν έγκληση.

Το ένα από θύματα, όπως δήλωσε, είναι από την Αθήνα και πήγε με τη φίλη του βόλτα στη Θεσσαλονίκη και κατέβηκαν στην Αριστοτέλους να πάρουν παγωτό.

@karagiannidis53 #skg ♬ πρωτότυπος ήχος – karagiannidis53

Από το πουθενά, όπως λέει, άρχισαν πολλές παρέες να τους σφυρίζουν και να τους βρίζουν. «Ήταν εκατοντάδες. Άλλοι λένε ότι ήταν 200 άτομα, άλλοι 300. Εμένα προσωπικά με έφτυσαν, ένας με τραβούσε απο το τζάκετ, μας έσπρωξαν, μας πέταξαν μπουκάλια».

Κάποια στιγμή δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι και με το άλλο άτομο βρήκαν καταφύγιο σε ένα εστιατόριο.

«Ήρθε μια κοπέλα μπροστά μου για να μας βοηθήσει, όμως την έσπρωξαν και αυτήν. Είπα στη φίλη μου πάμε να φύγουμε, ένας με χτύπησε στο κεφάλι. Μπήκαμε σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται στην πλατεία για να σωθούμε. Εκεί το προσωπικό του μαγαζιού μας βοήθησε πάρα πολύ. Αυτοί ήρθαν απειλητικά και προς το μαγαζί και τσακώθηκαν και με το προσωπικό».

@dionisis_g2 #θεσσαλονικη #foryou #viral ♬ πρωτότυπος ήχος – XHENIS🇦🇱

Στη συνέχεια ήρθε και η αστυνομία. Ήταν σοκαριστικό όλο αυτό. Αυτοί όλοι ήταν διαφορετικές παρέες που ήθελαν να μας χλευάσουν. Έχουν γίνει προσαγωγές αλλά πρέπει να βρεθούν όλοι. Περάσαμε τη νύχτα μας να δίνουμε καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα, ενώ πήγαμε και στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ευτυχώς είμαστε καλά».

Σε ανάρτηση στο tik tok περιγράφουν όλα αυτά που βίωσαν το βράδυ του Σαββάτου. Ενάντια στην ομοτρανσφοβία, έχει γίνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο σημείο της επίθεσης εναντίον των δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σήμερα στις 7 το απόγευμα.

@r1a.vva #foryou #fyp #thessaloniki ♬ original sound – 𝓇𝒾𝒶𝓃𝓃𝒶

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), οι οποίες προχώρησαν σε 25 προσαγωγές. Από τους προσαχθέντες οι 21 συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία συνέλαβε 11 ανηλίκους και 10 ενηλίκους. Οι 12 από αυτούς είναι αλλοδαποί.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ