23.1 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέα αρχή για τον τόπο μας: «Πλήρης η απραξία της δημοτικής αρχής Μιτζικού και στο ζήτημα των αδέσποτων»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι θα κάνει το παιδί μου στους Προσκόπους;

Στους Προσκόπους τα παιδιά και οι νέοι κάνουν νέους...

Την απραξία της δημοτικής αρχής και του ίδιου του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου, στο σημαντικό ζήτημα των αδέσποτων σχολιάζει με νέα της ανακοίνωση η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, Νέα Αρχή για τον Τόπο μας, δηλώνοντας, παράλληλα, την στήριξή της στα δίκαια και λογικά αιτήματα των φιλοζωικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν τα στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης, τα τελευταία χρόνια το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων εξελίσσεται σε ένα αρκετά σημαντικό πρόβλημα για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών, καθώς και για την ακεραιότητα των ίδιων των ζώων, τα οποία διαβιούν σε αντίξοες συνθήκες παραμένοντας για πολλές μέρες νηστικά, ανεμβολίαστα και χωρίς την αναγκαία περίθαλψη.
«Η προσέγγιση στο ζήτημα των αδέσποτων αποτελεί περίτρανη απόδειξη για την επιδερμικότητα και την ανευθυνότητα με την οποία η δημοτική αρχή Μιτζικού προσεγγίζει, γενικότερα, τα προβλήματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου και των πολιτών.
Καθημερινά, πλέον, γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών δημοτών, όπως και την ανησυχία για την ακεραιότητά τους, καθώς σε κάποια δημοτικά διαμερίσματα τα αδέσποτα ζώα σχηματίζουν αγέλες, που σε αρκετές περιπτώσεις κινούνται με απειλητικές διαθέσεις κατά των διερχομένων.
Επιπρόσθετα, στηρίζουμε απόλυτα τις θέσεις των φιλοζωικών σωματείων που υπογραμμίζουν ότι, αν είχαν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες από την πλευρά της δημοτικής αρχής, τότε η κατάσταση θα ήταν σαφώς καλύτερη, τόσο σε ότι αφορά την ασφάλεια των πολιτών, όσο και των ζώων, που θα μπορούσαν να διαβιούν σε πολύ καλύτερες συνθήκες, να λαμβάνουν την περιποίηση που τους αρμόζει, όπως και όλα τα απαιτούμενα εμβόλια και, κυρίως, να σιτίζονται κανονικά, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει σήμερα.
Ωστόσο, για ακόμη μία φορά η απάντηση του κ. Μιτζικού αποτελεί συνώνυμο της απραξίας και της αδιαφορίας. Διότι, κυριολεκτικά τόσο ο ίδιος, όσο και τα μέλη της παράταξής του, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα.
Ούτε για να απαντήσει σε ακόμη ένα πρόβλημα, ούτε για να αξιοποιηθεί η επιδότηση που ο Δήμος έχει λάβει προκειμένου να προβεί σε όλες ενέργειες για την αντιμετώπισή του.
Και σε περίπτωση που ο Δήμαρχος το λησμονεί, εδώ και περίπου ένα χρόνο, από τον Μάιο του 2023, έχει εγκριθεί ποσό ύψους 380 σχεδόν χιλιάδων από το πρόγραμμα Φιλόδημος, για την “κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς” στα πλαίσια του νέου πλαισίου για την ευζωία των ζώων αυτών.
Για την κατασκευή, με άλλα λόγια, και τον εξοπλισμό ενός κυνοκομείου που θα φιλοξενεί, θα περιθάλπει και θα σιτίζει τα ζώα αυτά, πράγμα για το οποίο δεν έχει γίνει το παραμικρό.
Ούτε για την ασφάλεια ανθρώπων και ζώων, ούτε για την αξιοποίηση αυτής της χρηματοδότησης.
Μίας χρηματοδότησης, που εξαιτίας της παροιμιώδους απραξίας της δημοτικής αρχής κινδυνεύει να χαθεί, μαζί με ακόμη μία ευκαιρία για τον Δήμο μας για να απαντήσει σε ακόμη ένα πρόβλημα.
Και το ερώτημα παραμένει το ίδιο. Τι σκοπεύει να κάνει ο κ. Μιτζικός για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και την αξιοποίηση των χρημάτων που έχουν εγκριθεί για τον Δήμο μας;
Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν αυτά τα χρήματα και μαζί τους η ευκαιρία για την δημιουργία ενός σύγχρονου κυνοκομείου στο Δήμο μας, που θα απαντήσει, όπως επισημαίνουν τα φιλοζωικά σωματεία, μια για πάντα στο πρόβλημα των αδέσποτων;
Θα αποφασίσει επιτέλους να κινητοποιηθεί ή θα συνεχίσει με την ίδια απραξία;»
Κλείνοντας την τοποθέτηση τους, οι σύμβουλοι της Νέας Αρχής για τον Τόπο μας ευχαρίστησαν τον επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γιάννη Σωλήνη, που λειτουργεί σαν αναμεταδότης των θέσεων τους, αν και -όπως επεσήμαναν- θα προτιμούσαν να τον έχουν στο πλάι τους, παρά στον ρόλο που έχει επιλέξει σήμερα.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ