23.1 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Γ.Αναστασίου: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε οικονομικά την συνεργασία της Θεσσαλίας με τις αεροπορικές εταιρείες και για τα δύο αεροδρόμια μας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ήταν μία μοναδική εμπειρία το ταξίδι στο Βερολίνο για εμένα ως αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στην πιο σημαντική παγκόσμια έκθεση την ΙΤΒ για τους επαγγελματίες του χώρου σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρης Τουρισμού Γιάννης Αναστασίου.

Η συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας είχε δύο επίπεδα:
– τον συμβολισμό ότι σε πολιτικό επίπεδο στηρίζουμε τον τόπο μας και τους επαγγελματίες που πασχίζουν πραγματικά για να φέρουν τουρίστες στην περιοχή μας &
– τον ουσιαστικό, ότι δηλώσαμε προς πάσα κατεύθυνση πως είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε οικονομικά την συνεργασία της Θεσσαλίας με τις αεροπορικές εταιρείες και για τα δύο αεροδρόμια της περιοχής μας.

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι δε, πως το αεροδρόμιο της Αγχιάλου δεν είναι του Βόλου και του Πηλίου, αλλά όλης της κεντρικής Ελλάδας και εάν όλοι θέλουμε και στοχεύουμε στην αύξηση των αναιμικών σημερα ροών εισερχομενου τουρισμού στην ηπειρωτική Θεσσαλία, οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά για να φέρουμε αποτελέσματα τα οποία θα δώσουν ανάπτυξη στον τόπο και υπεραξία στις υποδομές που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός.
Οι συζητήσεις μας με τις αεροπορικές εταιρείες για το καλοκαίρι του 2025 θα συνεχίσουν εντατικά, όμως θα χρειαστεί και η βοήθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων και επαγγελματιών του χώρου και όχι μόνο στην Θεσσαλία. Θα αναλαβουμε πρωτοβουλίες, όμως χωρίς την στήριξη όλων θα έχουμε πρόσκαιρα αποτελέσματα.
Το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας μας είναι ποικιλόμορφο και διαφορετικό. Συνυπάρχει ο μαζικός με τον εναλλακτικό και τις ειδικές μορφές τουρισμού… έχει διαφορετικές ταχύτητες και δυνατότητες, όμως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη σε υποδομές, οργάνωση, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα.
Οι Σποράδες που φτάνουν τις 1,2 εκ διανυκτερεύσεις στη σεζόν, ο Βόλος με το Πήλιο και τα Μετέωρα -που όμως δυστυχώς είναι προορισμός πέρασμα μιας ως επί το πλείστον διανυκτερεύσης- , είναι η ατμομηχανή της τουριστικής μας παρουσίας ως Θεσσαλία στην χώρα, που όμως η συμβολή της δεν ξεπερνά σε έσοδα το 2% του ΑΕΠ.
Οι δυνατότητες είναι μεγάλες… μεγάλα όμως είναι και τα προβληματα σε υποδομές που πρεπει να αντιμετωπίσουμε. Ακτοπλοϊκές συνδέσεις, κόμβοι, γέφυρες και προσβασιμότητα με ασφάλεια, υγειονομική ενισχυση των Κ.Υ και για τους μόνιμους κατοικους των περιοχών. Χρειάζονται καινοτόμες αναπτυξιακές προτάσεις, σύγχρονος τουριστικός σχεδιασμός που δεν θα μείνει στα σχέδια, αλλά θα ιεραρχεί τις ανάγκες και θα παίρνει πρωτοβουλίες, επαγγελματισμός από όλους, πόροι, συνένωση δυνάμεων, ανθρώπινο δυναμικό που θα πιστέψει πραγματικά στις δυνατότητες της κάθε περιοχής και θα επενδύσει σε αυτές, όχι μόνον ως τουριστικό κατάλυμα, αλλά ως επιχείρηση που δίνει για να λάβει.

Ο τόπος μας είναι ευλογημένος, οι άνθρωποι του έχουν δυνατότητες, όλοι μας είμαστε στην ίδια κατεύθυνση… αν δουλέψουμε ομαδικά και σκληρά θα τα καταφέρουμε, αρκεί να θυμόμαστε πως χρειάζεται χρόνος για να έρθουν τα αποτελέσματα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί… στην τουριστική οικονομία και στην τσέπη των επαγγελματιών όλου του τουριστικού φάσματος, το ψέμα και τα μεγάλα λόγια έχουν ημερομηνία λήξης.Το κάθε μας ευρώ πρέπει να πιάσει τόπο για την Θεσσαλία και τους ανθρώπους της.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ