20 C
Volos
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ουκρανία: Βυθίστηκε το πλοίο της Ρωσίας που χτυπήσαμε στην Κριμαία – Βίντεο ντοκουμέντο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας έπληξαν και βύθισαν πλοίο περιπολίας του στόλου της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, στα ανοιχτά της Κριμαίας, σε επίθεση που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός την Τρίτη (5/3).

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε ότι μια ειδική μονάδα που ονομάζεται Group 13 εξαπέλυσε θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη Magura V5 κατά του Σεργκέι Κοτόφ κοντά στο Στενό του Κερτς, που συνδέει την Αζοφική Θάλασσα με τη Μαύρη Θάλασσα.

Ουκρανία: «Βυθίσαμε πλοίο της Ρωσίας στην Κριμαία»

Ανέφερε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι το σκάφος υπέστη ζημιά στην πρύμνη και στη δεξιά πλευρά. Το πλοίο κοστολογείτο, κατά εκτιμήσεις, στα 65 εκατομμύρια δολάρια.

«Αυτή τη στιγμή αυτό το πλοίο βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας ως αποτέλεσμα ζημιών από πυρκαγιά από μη επανδρωμένα σκάφη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ναυτικού Ντμίτρο Πλετεντσούκ σε τηλεοπτικά σχόλια, προσθέτοντας ότι μπορεί να επέβαινε ελικόπτερο.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τις αναφορές. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.
Ορισμένοι Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ επιβεβαίωσαν τον λογαριασμό. Το κανάλι Telegram VChK-OGPU ανέφερε προσπάθειες ρυμούλκησης του πλοίου στο λιμάνι, αλλά είπε ότι τελικά βυθίστηκε.

Ουκρανία: Το βίντεο-ντοκουμέντο από τα πλήγματα στο πλοίο της Ρωσίας:

Η Ουκρανία έχει εντείνει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία κατέλαβε και προσάρτησε το 2014. Το Κίεβο ανέφερε μια σειρά επιδρομών, συμπεριλαμβανομένης της βύθισης ενός μεγάλου πλοίου αποβίβασης από drones του ναυτικού στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο Πλετεντσούκ είπε ότι το Σεργκέι Κοτόφ είχε επίσης χτυπηθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 και ότι ένα παρόμοιο περιπολικό είχε επίσης καταστραφεί σε επιθέσεις από την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια.

Μία από τις εκρήξεις στο πλοίο περιπολίας «Σεργκέι Κοτόφ» του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ