23 C
Volos
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Λάρισα: Συζήτησαν για τα «κατά» της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων – «Αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ας το κάνουμε άλλο τρόπο» (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

88η ΔΕΘ – OT FORUM – Κορκίδης: Mοίρασε λιγότερα σε περισσότερους ο πρωθυπουργός

«Η ομιλία Μητσοτάκη, πιστεύω πως εστίασε σε μια προσπάθεια...

Λάρισα: Δύο αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε τροχαίο (φωτό)

Τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο πριν τις 11:00 μ.μ., στη...

Λαμία: Μπουρίνι έριξε δέντρα, «ποτάμια» οι δρόμοι – Σε λίγα λεπτά έπεσαν 15 τόνοι νερού ανά στρέμμα

Ισχυρή βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από δυνατούς ανέμους, σάρωσε το...

Στο πλαίσιο κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ενημερωτική εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ψηφιακών Συστημάτων, στη Λάρισα, με πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία ώστε να καταλάβει γιατί μας αφορά όλους αυτό το θέμα της αλλαγής του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, γιατί είναι αντισυνταγματικό, τι επίπτωση έχει στην τσέπη μας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και γενικότερα στην ανάπτυξή μας» σημείωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κα Βανέσσα Κατσαρδή.

«Η ενημέρωση του κοινού είναι απόλυτα μονομερής. Στόχος των κινητοποιήσεων είναι να αναδείξουμε μια άλλη άποψη. Πόσο είναι το νούμερο που σπουδάζουν στο εξωτερικό, γιατί το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, γιατί εκ των πραγμάτων θα υποβαθμιστεί το δημόσιο πανεπιστήμιο, γιατί τα επόμενα χρόνια θα δούμε δίδακτρα και στους προπτυχιακούς φοιτητές;» δήλωσε ο κ. Γιώργος Καρπέτας, από το Σύλλογο ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Πιστεύουμε πως η τριτοβάθμια εκπαίδευση παρά τα προβλήματά της στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να παράγει επιστήμονες υψηλού κύρους. Αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορούμε να το κάνουμε με διαφορετικό τρόπο από το να δημιουργηθεί ένα ιδιωτικό πλαίσιο, που ουσιαστικά μετατρέπει το αγαθόν σε προϊόν» επεσήμανε το μέλος του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Ιατρικής κ. Δημοσθένης Μακρής.

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όχι μόνο δεν αναβαθμίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο, αλλά το υποβαθμίζει. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο αντιδραστικό, ενάντια στο δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης» ανέφερε ο φοιτητής Νικόλαος Βελιώτης.

Παρόμοια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και αύριο, Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, και ώρα 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο Σαράτση, του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, όλοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Λάρισας θα συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ