15 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Κέλλας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: «Η Λάρισα φωτοδότης του ελληνικού πολιτισμού»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην εκδήλωση για το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, με τίτλο: «Το αρχαίο θέατρο ως «φωτοδότης» της Λάρισας», που διοργανώθηκε από το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρέστη ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την διάλεξη για το μεγαλύτερο μνημείο στην καρδιά της Λάρισας, με ομιλήτριες την κα. Σταυρούλα Σδρόλια, Αρχαιολόγο και Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, που ανέπτυξε το θέμα: «Διαδρομή αρχαιολογικών χώρων με επίκεντρο το αρχαίο θέατρο» και την Λαρισαία, κα. Ελίνα Αγγέλη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό και Υπεύθυνη στο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την Προστασία των Μνημείων. Η κα. Αγγέλη μίλησε για «Το Αρχαίο Θέατρο στην «καρδιά» ολόκληρης της πόλης», καθώς και για τη συντονισμένη προσπάθεια των φορέων και των πολιτών της Λάρισας για τη δημιουργία μιας πολιτιστικής διαδρομής, που θα συνδέει το ιστορικό κέντρο και τα μνημεία του, με σημαντικά περιφερειακά τοπόσημα φύσης, πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής συνεχάρη τους διοργανωτές για την «εξαιρετική εκδήλωση, που «φώτισε», με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις πολυετείς μελέτες αποκατάστασης του αρχαίου Θεάτρου της πόλης μας».

Ο κ. Κέλλας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μουσικής, δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά παρακολούθησα την εκδήλωση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την πρόοδο των εργασιών και την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου της πόλης μας. Μέσα από την εξαιρετική διάλεξη των κ.κ. Σδρόλια και Αγγέλη, διαπίστωσα, για μια ακόμα φορά, την ισχυρή βούληση και την σπουδαία δουλειά του Υπουργείου Πολιτισμού διαχρονικά και, ιδιαίτερα, της Υπουργού κας Λίνας Μενδώνη, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού, για την ανάδειξη των μνημείων της πόλης μας και, ιδίως, για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου. Το Θέατρο, που «ζωντάνευσε» μετά από σχεδόν 22 αιώνες, φωτίζει όχι μόνο την Λάρισα, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό πολιτισμό!».

Στην εκδήλωση, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων: ο πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Χρήστος Κίττας, η διακεκριμένη Λαρισαία Υψίφωνος, κα. Μυρτώ Παπαθανασίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, κα. Εύη Παπαχατζοπούλου, ο Πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης, κ. Στέφανος Κούτρας, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας, κα. Ειρήνη Παπαϊωάννου, ο ιατρός και πρ. Υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Γιάννης Σάπκας, η Πολιτικός Μηχανικός κα. Μπέττυ Αγραφιώτη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, κ. Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης και μέλη του Συλλόγου, που ήρθαν στην Αθήνα ειδικά για την εν λόγω διάλεξη και πλήθος άλλων Λαρισαίων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ