23.4 C
Volos
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Σκιάθος χαράζει zero waste Ρότα!

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση συν-εργασίας με τους ιδιοκτήτες των ημερόπλοιων για πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Σκιάθου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μετά από πρόταση του Δήμου Σκιάθου και της Ecological Recycling Society – Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ – RECYCLE προϋπολογισμού 65.000,00€

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) είναι μία μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1990 με στόχο την προώθηση της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης – εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Η βασική επιδίωξη της ΟΕΑ είναι η κοινή δράση πολιτών, ΟΤΑ και πολιτείας για τη δημιουργία στο ορατό μέλλον των ΠΟΛΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ με εφαρμογή ολοκληρωμένων δράσεων της ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
Ποια είναι η διαδικασία της ανακύκλωσης:
♻️Τα ειδικά φορτηγά της ανακύκλωσης συλλέγουν το περιεχόμενο του μπλε κάδου και το μεταφέρουν σε ειδικούς χώρους που ονομάζονται κέντρα διαλογής, όπου τα υλικά ξεφορτώνονται από τα φορτηγά και πηγαίνουν σε μια ταινία μεταφοράς.
♻️Εκεί πραγματοποιείται η διαλογή των υλικών και ο διαχωρισμός τους σε κατηγορίες όπως χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρος.
♻️Ακολουθεί το στάδιο της συμπίεσης – δεματοποίησης. Στο στάδιο αυτό τα υλικά συσκευασίας (με εξαίρεση το γυαλί που αποθηκεύεται σε ειδικά κιβώτια) συμπιέζονται και δεματοποιούνται.
♻️Κατόπιν μεταφέρονται στα αντίστοιχα εργοστάσια γυαλιού, πλαστικού, χαρτιού κ.λπ. Εκεί θα υποστούν επεξεργασία και θα μετατραπούν σε νέα προϊόντα.
Δείτε το video που ακολουθεί
👉Βάζουμε Όλοι Ένα Χεράκι για περισσότερη ανακύκλωση και λιγότερα απόβλητα
👇
Προστατεύουμε το Περιβάλλον ♻️ Ανακυκλώνουμε Υπεύθυνα
spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ