23.1 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Απεργούν αύριο οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ραντεβού για brunch στο Pleasures seaside café + more

Έρχεται Σαββατοκύριακο και θα απολαύσουμε χαλαρές στιγμές και βόλτα...

ΚΟΥΛΠΑΣ:Ολοκληρωμένες λύσεις άνεσης & στυλ για το σπίτι σας

Ανακαλύψτε την απόλυτη άνεση και στυλ για το σπίτι...

Τι θα κάνει το παιδί μου στους Προσκόπους;

Στους Προσκόπους τα παιδιά και οι νέοι κάνουν νέους...

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΣΔΕΠ για αύριο Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλία.
Το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την πρόθεση της κυβέρνησης για κατάθεση σχεδίου νόμου που περιλαμβάνει ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και τάσσεται υπέρ της απόφασης της ΠΟΣΔΕΠ για την υπεράσπιση του δικαιώματος των φοιτητικών συλλόγων να αγωνίζονται δημοκρατικά για την διασφάλιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του μέλλοντος τους.

Στην ίδια γραμμή, για όσα Τμήματα και διδάσκοντες βρίσκονται υπό πίεση λόγω “υποχρέωσης” εφαρμογής εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής εξεταστικής, ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Π.Θ. δηλώνει ότι στηρίζει την αντίθεσή τους εφόσον κρίνουν ότι διακυβεύεται το αδιάβλητο της εξέτασης, και παράλληλα, προτείνει να αξιοποιηθούν κατά περίπτωση οι προκηρυσσόμενες από την ΠΟΣΔΕΠ επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις φοιτητών και πανεπιστημιακών συνεχίζονται. Ζητούν να μη κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ μέσω της παράκαμψης του άρθρου 16 του Συντάγματος και όλοι μαζί θα λάβουν μέρος στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στο κέντρο του Βόλου.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ