23.1 C
Volos
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανάκληση απόφασης από Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την διαδικασία εκλογής προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας η προσφυγή της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που αφορούσε στη διαδικασία εκλογής προέδρου μετά την παραίτηση του Γιώργου Μουλά.

Αρχικώς, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ είχε ανακοινωθεί απόφαση με την οποία γινόταν δεκτή η προσφυγή και ουσιαστικά κρινόταν άκυρη η εκλογή του Θάνου Θεοδώρου στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Αυτό θα σήμαινε την επανάληψη της διαδικασίας της συνεδρίασης του σώματος και την εκλογή προέδρου από την αρχή.

 

Ωστόσο, στη συνέχεια, η Αποκεντρωμένη φαίνεται να ανακάλεσε την απόφασή της. Στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εμφανίστηκε η διευκρινιστική σημείωση «εκκρεμεί αίτημα ανάκλησης». Σύμφωνα με τον γραμματέα, Κώστα Τζανακούλη,  θα αναρτηθεί η απόρριψη της προσφυγής αποδίδοντας την αρχική απόφαση σε «λάθος» χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιο είναι αυτό.

Σημειώνεται ότι στη διαδικασία της συνεδρίασης, η μείζονα μειοψηφία είχε αντιδράσει, υποστηρίζοντας ότι την πρόσκληση για τη σύγκληση του σώματος έπρεπε να υπογράψει ο Γιώργος Μουλάς και εφόσον γίνει δεκτή η παραίτησή του από το σώμα, να προεδρεύσει ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος της ομάδας πλειοψηφίας, Γιώργος Πράττος.

Μάλιστα είχε δηλώσει ότι θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη.

Έως και το απόγευμα, φαίνεται να ίσχυε απόφαση με βάση την οποία κρινόταν παράνομη η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, δεδομένα που ανατράπηκαν το βράδυ.

 

Παπαπέτρος για ανάκληση απόφασης από Αποκεντρωμένη Διοίκηση:

Μετά την έκδοση της σημερινής απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με την οποία ανακαλεί χθεσινή απόφασή της για την ακύρωση της εκλογής προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Παπαπέτρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χρειάστηκαν μόνο 12 ώρες για να δει ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το «το φως το αληθινόν». Και του το έδειξε, με τον δικό του φωτεινό τρόπο, ο Δήμαρχος Βόλου. Και κατάλαβε πολύ γρήγορα το «λάθος του», όπως και εμείς

Η έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς είναι συνήθης κατάσταση της πολιτικής μας ζωής. Η γελοιοποίησή τους όμως εσχάτως εμφανισθέν φαινόμενο. Που αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όταν αυτοβούλως αυτογελοιοποιούνται οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων, θέτοντας μάλιστα οι ίδιοι το ερώτημα στους πολίτες. Αν τους αξίζει ο περίγελως και η χλεύη, ή ο κλαυθμός και οδυρμός…

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι η «τύχη» μας έχει αφεθεί στους προστάτες μας της νομιμότητας. Που μας προστατεύουν, όπως τους προστάζουν!

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ