23.4 C
Volos
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Κέλλας: «Εθνικό χρέος η ανάσχεση του δημογραφικού και η στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΗΠΑ: Δεκάχρονη χάθηκε στο δάσος ενώ… υπνοβατούσε – Εντοπίστηκε από drone

Ένα 10χρονο κορίτσι εξαφανίστηκε από το σπίτι του, στη...

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε με τουριστικό περίπτερο στην Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση

Ο Δήμος Βόλου, δια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, συμμετείχε με...

«Η δημογραφική κατάρρευση της χώρας συνιστά έναν εθνικό κίνδυνο, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Συγχρόνως, το δημογραφικό αποτελεί πρόβλημα, που απασχολεί ολόκληρη τη Δύση και τις ανεπτυγμένες κοινωνίες και συνδέεται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Στην πατρίδα μας, επιδεινώνεται από σειρά παραγόντων, όπως η μείωση του αγροτικού πληθυσμού, η χωρίς μέτρο αστικοποίηση, η κρίση του θεσμού της οικογένειας και η αλλαγή του μοντέλου της, το οποίο είναι πλέον πιο απαιτητικό, αλλά και μερικές φορές πιο απρόσιτο, καθώς και η αλλαγή στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων των νέων, λόγω και της ανόδου του βιοτικού επιπέδου. Το άθροισμα όλων των παραπάνω, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τον δυτικό κόσμο σε μαρασμό και παρακμή».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας, όπου βραβεύτηκε η “πολύτεκνη μάνα”, καθώς και τα παιδιά, που αρίστευσαν τη σχολική χρονιά 2022 – 2023, τονίζοντας “πως είναι ιδιαίτερη χαρά για τον ίδιο, που βρίσκεται ανάμεσα στους στυλοβάτες της ελληνικής κοινωνίας”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο Δημήτρη Οικονόμου και τα μέλη του Συλλόγου για την πολυσχιδή δράση τους, εστιάζοντας στο δημογραφικό πρόβλημα και στα κυβερνητικά μέτρα για την ανάσχεσή του, τόνισε:

«Στη χώρα μας, μέχρι πρότινος, δεν υπήρχε ενιαία δημογραφική πολιτική με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.

Ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ, αυτή, που άλλαξε τα δεδομένα, αποδεικνύοντας από την πρώτη στιγμή, ότι η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Από το 2019, αυξήσαμε το αφορολόγητο όριο κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί, θεσπίσαμε το επίδομα 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, μειώσαμε το ΦΠΑ σε βρεφικά και παιδικά είδη, στηρίξαμε την ηλικιακή ομάδα 18 – 29 μέσω του “πρώτου ενσήμου” για την ένταξή της στην αγορά εργασίας, επεκτείναμε το ωράριο σε παιδικούς σταθμούς, ενισχύσαμε τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου, ενώ με το πρόγραμμα “Σπίτι μου” δίνουμε τη δυνατότητα προσιτής στέγης σε νέα ζευγάρια.

Στην πρόκληση για ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, απαντήσαμε με την ίδρυση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ώστε η χώρα να μπορέσει επιτέλους, να ενοποιήσει τις προτεραιότητές της, σε ένα Εθνικό Σχέδιο για το βασικό κύτταρο της κοινωνίας, την οικογένεια.

Δεν σταματήσαμε, όμως, εκεί, καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες, εξαγγέλθηκε νέα δέσμη μέτρων, όπως η εκ νέου αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ από 1/1/2024 για οικογένειες που έχουν παιδιά, η εκ νέου αύξηση του επιδόματος γέννησης, η αύξηση του επιδόματος μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, η αύξηση των θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και η ενίσχυση του προγράμματος “Νταντάδες της Γειτονιάς”.

Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε επιλογές που μπορούν να φέρουν άμεσα αποτελέσματα. Το Δημογραφικό, συνεπάγεται μια πολύχρονη και συχνά, άνιση, προσπάθεια και βεβαίως προϋποθέτει συλλογική υπηρέτηση ενός εθνικού σχεδίου, καθώς δεν πρόκειται για κομματικό, αλλά για εθνικό χρέος».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, συνεχάρη θερμά, τόσο τις πολύτεκνες μητέρες “για τον ηρωικό αγώνα”, όπως τον χαρακτήρισε, που δίνουν καθημερινά, όσο και τους αριστεύσαντες μαθητές, που μέσα από τον δρόμο της επιμονής, της σκληρής δουλειάς και της αριστείας, αποτελούν ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια οπισθοδρόμησης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ