17.6 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεν πήρε αυτό που έπρεπε…

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Χιλιάδες επισκέπτες και τη δεύτερη μέρα στο Πάρκο Τρίτση

Με τη συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών συνεχίστηκαν χθες Πέμπτη για...

Το ερχόμενο Σάββατο η 21η γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο

Ο Σύλλογος Γυναικών περιοχής Συκουρίου και η Δημοτική Κοινότητα...

ΟΗΕ: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να αφεθεί «στα καπρίτσια» της αγοράς

Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και οι κίνδυνοι...

Ο Βόλος έμεινε και πάλι μακριά από τις νίκες στο 1-1 με τον Παναιτωλικό

 

Μία ακόμα ισοπαλία για τον Βόλο, που και πάλι έμεινε μακριά από τις νίκες και πλέον τα πράγματα εξελίσσονται ζόρικα γι΄ αυτόν.

Οι κυανέρυθροι τον Άνχελ Λόπεθ μάλιστα βρέθηκαν με το καλησπέρα πίσω στο σκορ στην πρώτη προσπάθεια των φιλοξενούμενων στα καρέ τους και όλα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, βρήκαν όμως γρήγορα την ισοφάριση, αλλά από εκεί και πέρα, τίποτα!

Ο Βόλος δεν είχε ιδέες στο παιχνίδι του, αντίθετα ήταν φορτωμένος με πολύ άγχος και η ισοπαλία, ήρθε φυσιολογικά σε ένα ματς που διαφορετικά ξεκίνησε και διαφορετικά τελείωσε, με ενα μάλλον βαρετό ρυθμό.

Ο Παναιτωλικός μετά την πρόκριση στα ημιτελικά, θα ήθελε τη νίκη στο Πανθεσσαλικό, όμως έδειξε ότι και η ισοπαλία δεν τον “χάλασε” καθόλου, μία εικόνα που μάλλον έδειξε και ο Βόλος από ένα σημείο και μετά.

Είπαμε: Είναι δύσκολο να παίζεις για την επιβίωση, μία πραγματικά πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η Βολιώτικη ομάδα που έχει μπει για τα καλά σε περιπέτειες.

Στο μυαλό των κόουτς

Με σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε τον Βόλο ο Άνχελ Λόπεθ. Στο τέρμα ο Κόβατς με τον Μύγα στο αριστερό άκρο της άμυνας και στο δεξί τον Αλχο, ενώ στις θέσεις των στόπερ ήταν οι Ασλανίδης και Καλογερόπουλος. Στη μεσαία γραμμή οι Γκλάβτσιτς και Μπαριέντος, με τον Κόμπα πιο μπροστά τους και στο δεξί «φτερό» τον Ντέλετιτς και στο αριστερό τον Ασενούν. Στην κορυφή της επίθεσης επιλέχτηκε ο 31χρονος Αργεντινός, Γκαρσία.

Από την άλλη, σύστημα 3-5-2 επέλεξε για τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Πετράκης. Κάτω από τα δοκάρια ο Στεργιάκης, με τριάδα στην άμυνα τους Οικονόμου, Μλάντεν και Μαλή, ενώ ρόλο δεξιού μπακ-χαφ είχε ο Μαυρίας και αριστερού ο Τορεχόν. Στον άξονα οι Πέρες, Λιάβας και Χατζηθεοδωρίδης και στην επίθεση φανέλα βασικού πήραν οι Καρέλης και Σενγκέλια.
Το ματς

Γρήγορος ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τις δυο ομάδες να βγάζουν ένταση και τον Παναιτωλικό να είναι αρκετά πιο aggressive στα μαρκαρίσματα του. Ενδεικτικό, δε, πως ο Σενγκέλια είδε την κίτρινη κάρτα μόλις στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Κόμπα.

Μάλιστα, στην πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού οι Αγρινιώτες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ!

Στο 8’ ο Λιάβας ξεκίνησε τη φάση και στα δεξιά ο Μαυρίας με έξυπνη κίνηση ελευθέρωσε χώρο στον Σενγκέλια, που με εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό πέτυχε το 1-0, για το δεύτερό του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο Βόλος έγινε πιο κινητικός και ανέλαβε την πρωτοβουλία, με τον Ασενούν στο 11’ να βγάζει μια σέντρα-σουτ, αλλά ο Στεργιάκης βγήκε και καθάρισε.

Ένα λεπτά αργότερα (12’) ο Μλάντεν για τους φιλοξενούμενους πήρε την κεφαλιά, που πέρασε άουτ και στο 15’ η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία!

Ωραία ενέργεια του Μύγα, που πέρασε δυο αντιπάλους και έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Στεργιάκη να αποκρούει, αλλά ο Γκαρσία ήταν στο σωστό σημείο και με το γόνατο σκόραρε το 1-1.

Οι φάσεις στις δυο εστίες μειώθηκαν για περίπου 10 λεπτά, ενώ στο 31’ ο Μύγας πρόλαβε να κόψει τον Καρέλη πριν σουτάρει στην περιοχή και στη συνέχεια της φάσης ο Λιάβας δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Κόβατς μπλόκαρε. Στο 35’ ο Μύγας, που ήταν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, έκανε μια ακόμη ωραία ενέργεια, σούταρε από μακρινή απόσταση, όμως, είδε την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Στεργιάκη. Έτσι, η τελευταία στιγμή του πρώτου μέρους έγινε στο 45+1’ με τον Καρέλη να εκτελεί εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε με τον Κόβατς να την ακουμπάει ελάχιστα, διώχνοντας σε κόρνερ και το 1-1 ήταν το σκορ στα πρώτα 45 λεπτά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να μπαίνει με ορμή και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο: ανακτούσε γρήγορα την μπάλα, πίεζε ψηλά, αλλά του έλειψε η ευκαιρία που θα τον οδηγούσε στο γκολ.

Έτσι, ο Βόλος πήρε μέτρα και στο 68’ είχε την καλύτερη στιγμή του δευτέρου μέρους: ο Ποπέσκου έβγαλε την σέντρα, με τον Στεργιάκη να κάνει άστοχη έξοδο και ο Μωραΐτης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε και ο Οικονόμου έδιωξε σε κόρνερ.

Από εκεί και πέρα, τίποτα…

Επικίνδυνες καταστάσεις στις δυο εστίες δεν υπήρχαν, με τον Μύγα να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά στο 80’, όμως, ήταν αδύναμη και ο Στεργιάκης δεν είχε πρόβλημα να καθαρίσει.

Οι Λόπεθ και Πετράκης προχώρησαν σε μαζεμένες αλλαγές, με εκείνες του Έλληνα τεχνικού να δείχνουν πως έπαιζε τα ρέστα του για να βρει το γκολ της νίκης. Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν μέσω κάποιων στατικών φάσεων να φανούν απειλητικοί και έτσι ήρθε το σουτ του Λιάβα στο 89’ που μπλόκαρε ο Κόβατς.

ΓΚΟΛ: 15′ Γκαρσία / 8′ Σενγκέλια
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 16′ Γκαρσία, 87′ Τσοκάνης / 1′ Σενγκέλια, 28′ Πέρες, 89′ Μλάντεν, 90′ Οικονόμου

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Ασλανίδης, Άλχο, Ντέλετιτς (57′ Ποπέσκου), Γκλάβτσιτς (81′ Ντε Καμπς), Μπαριέντος (57′ Τσοκάνης), Ασενούν, Κόμπα (64′ Μωραΐτης), Γκαρσία (81′ Μπερτόγλιο).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Μαλής, Οικονόμου, Μλάντεν, Τορεχόν, Μαυρίας (57′ Μπακάκης), Χατζηθεοδωρίδης (84′ Ανιόρ), Πέρες (70′ Τσιγγάρας), Λιάβας, Σενγκέλια (84′ Ντίας), Καρέλης (84′ Πέδρο).

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ