17.3 C
Volos
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Δημιουργεί Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας ο Δήμος Λαρισαίων – Μαμάκος: «Να αποτελέσει τη “μηχανή” που θα φέρει την ανάπτυξη» (φωτό – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αττική Οδός: Περνά στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις 6 Οκτωβρίου

Με επίσημο πλέον τρόπο η κυβέρνηση έκανε γνωστή την...

Τα τρία ζώδια που δεν ζητούν ποτέ συγγνώμη

Δεν είναι εύκολο να παραδεχτεί κανείς πως έσφαλε, ωστόσο...

Λευκάδα: Έσερναν σκυλιά αλυσοδεμένα σε βανάκι

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία κακοποίησης ζώων στη...

5 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να στηρίξετε κάποιον που παλεύει με τον εθισμό

Αν αγαπάτε κάποιον που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ναρκωτικά...

Τα πρώτα βήματα του Γραφείου Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας, μιας νέας επιχειρηματικής δράσης στην πόλη της Λάρισας, μοιράστηκε σήμερα, το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στον χώρο του Δημαρχείου Λάρισας. Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Δημήτριος Παπαλέξης, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Στρατηγικού Σχεδιασμού, κ. Κωνσταντίνος Καλόγηρος και ο πρόεδρος του ΙΕΚ Δήμητρα, κ. Νίκος Πιτσούλης.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λαρισαίων «η τοπική αυτοδιοίκηση εισέρχεται σε μια περίοδο ωριμότητας. Μια εποχή που μπορεί, λόγω της ικανότητας και της διάθεσης, να αποτελέσει τη “μηχανή” που θα φέρει την ανάπτυξη. Δεν μένει απλός παρατηρητής των αλλαγών, αλλά γίνεται μέρος της λύσης σε σημαντικότατα καθημερινά προβλήματα και προκλήσεις».

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα ανάπτυξης για τη Λάρισα, με αφορμή το οποίο ο κ. Μαμάκος τόνισε πως ο Δήμος μπορεί και πρέπει να γίνει ο κύριος πόλος προσέλκυσης περισσότερων ιδιωτικών επιχειρήσεων. «Μπορούμε να κάνουμε πολλά σε μια εποχή που απαιτεί ακόμα περισσότερα, κυρίως για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, αρκεί να κινηθούμε συντονισμένα και με ρεαλισμό», σημείωσε στη συνέχεια, αναφερόμενος στη νέα αυτή προσπάθεια φιλοξενίας καινοτόμων επιχειρήσεων, που θα αξιοποιούν το τοπικό παραγωγικό δυναμικό μέσω της συνεργασίας με αρμόδια πιστωτικά ιδρύματα.

Για τη δημιουργία του Γραφείου ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Παπαλέξης, δήλωσε πως «αποτελούσε ένα παλιό αίτημα πολλών ετών. Ένα γραφείο που αποτελεί μια ολοκληρωμένη δομή για ανέργους, οι οποίοι μπορούν να βρουν διέξοδο και υποστήριξη στην οργάνωση των επιχειρήσεων τους, επιχειρήσεις που θέλουμε να είναι βιώσιμες, να δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και να αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο του κόσμου. Ελπίζουμε να μείνει ως μόνιμος θεσμός συμβουλευτικής και αποφασίσαμε να εμπλακούμε ενεργά σε αυτή την προσπάθεια».

Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Στρατηγικού Σχεδιασμού, κ. Καλόγηρος με τη σειρά του εξήρε τη σημασία της πρωτοβουλίας, η οποία θα καταστήσει ανέργους συμπολίτες μας εν δυνάμει επιχειρηματίες.

Τέλος, ο πρόεδρος πρόεδρος του ΙΕΚ Δήμητρα, κ. Νίκος Πιτσούλης, αναφέρθηκε στον ρόλο του Γραφείου να εντοπίσει τα κενά του επιχειρείν στην πόλη μας και να πληροφορήσει τους ανέργους σε πρώτη φάση και στη συνέχεια να τους υποστηρίξει στην οργάνωση των επόμενων κινήσεών τους με κατάλληλες οικονομικές συμβουλές και σχεδιασμό των επιχειρηματικών τους συνεργασιών, με βάση την έννοια του “co-housing”δηλαδή της συστέγασης μικρών επιχειρήσεων, με στόχο τον επιτυχή χειρισμό των πρώτων τους εξόδων.

Δείτε βίντεο:

Ζωή Μπουρουτζή – Φωτό/βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ