22 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Γεφυρώνοντας το Ψηφιακό Χάσμα στις Αγροτικές Περιοχές: Η Συνάντηση της Innovation Hive με τον Δήμο Αγίας για την Προώθηση των Πράσινων και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η προώθηση των πράσινων δεξιοτήτων και η ψηφιακή μετάβαση αποτελούν κεντρικές προτεραιότητες για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στο σύγχρονο πολιτικό της χάρτη. Η υιοθέτηση αυτών των πρακτικών θεωρείται απαραίτητη για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τη βελτιωμένη πρόσβαση των πολιτών σε θέσεις εργασίας, ιδίως στις αγροτικές περιοχές, δημιουργώντας έτσι μια ισότερη κατανομή των οφελών της ανάπτυξης.

Ωστόσο, παρά την υφιστάμενη αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων σε ορισμένες αγροτικές περιοχές, στην Ευρώπη εξακολουθεί να υφίσταται ψηφιακό χάσμα μεταξύ αγροτικών, περιαστικών και αστικών περιοχών, αναφορικά με την ψηφιακή συνδεσιμότητα, και τις ικανότητες για τεχνολογική ανάπτυξη. Σε πολλές αγροτικές περιοχές μάλιστα, μόλις το 20% διαθέτει ψηφιακές δεξιότητες, ενώ μόνο το 2,5% είναι ειδικοί στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), γεγονός που αντικατοπτρίζει τις κοινωνικοοικονομικές ανισότητες. Συνεπώς, οι πολιτικές που προωθούν τις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες μπορούν να αποτελέσουν μέρος του σχεδίου διαχείρισης της εργασίας και της απασχόλησης μιας χώρας, στους δύο ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς της ψηφιακής και της πράσινης οικονομίας.

Με στόχο τη γεφύρωση αυτού του χάσματος η Innovation Hive, μέσα από το Ευρωπαϊκό έργο DG VET  στοχεύει στην υποστήριξη των νέων σε αγροτικές περιοχές, ώστε να αναπτύξουν τις βασικές ψηφιακές και πράσινες δεξιότητές, και να ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους, στους αντίστοιχους τομείς της τοπικής οικονομίας. Μέσα από μια ιδιαίτερη συνεργασία με το Δήμο Αγίας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, στις 09/02/2024 με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου του ψηφιακού χάσματος και της αναντιστοιχίας δεξιοτήτων μεταξύ των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας και των δεξιοτήτων των εργαζομένων στους τομείς της πρασινης και ψηφιακής οικονομίας. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, και να επωφεληθούν απο τα εκπαιδευτικά υλικά του έργου, τα οποία διατίθενται εντελώς δωρεάν μέσα από την διαδραστική  πλατφόρμα του έργου.

Αν θέλεις να μαθαίνεις περισσότερα για τις δράσεις μας ή να ενσχύσεις τις δεξιότητές σου και να γίνεις ανταγωνιστικοτερος στην αγορά εργασίας, ακολούθησέ μας σε Facebook και Instagram ή επισκέψου την ιστοσελίδα μας για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα τελευταία νέα και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουμε.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις



Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ