21.2 C
Volos
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Χαρακόπουλος σε ΔΑΚΕ καθηγητών: «Βούληση της κυβέρνησης να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα υπουργού Ναυτιλίας με τον Τούρκο ΥΠΕΣ για το περιστατικό στην Αλικαρνασσό

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα υπουργού Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη...

Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή 65χρονος

Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών ο Δημήτριος Βαλώζος. Η...

Αποχαιρέτησε την Προεδρική Φρουρά ο εύζωνας που δάκρυσε στην τελευταία υπηρεσία του

Την Προεδρική Φρουρά αποχαιρέτησε ο εύζωνας Γιώργος Τσιούλος, ο...

Ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, λέει νέα έρευνα

Με συμπτώματα όπως εξάψεις, προβλήματα ύπνου και κολπική ξηρότητα,...

Τέλος στην… ανωνυμία του Telegram – Τηλέφωνα και IP θα διαβιβάζονται στις Αρχές

Το τέλος της ανωνυμίας των χρηστών του Telegram ανακοίνωσε...

«Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και στον πυρήνα αυτής της παράταξης ήταν πάντοτε οι σταθερές, οι διαχρονικές αξίες, τις οποίες και εσείς με τη δράση σας υποστηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης και θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για τους αγώνες που δίνετε για την επικράτηση των φιλελεύθερων ιδεών. Μας κάνετε περήφανους με τα αποτελέσματα που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση πετυχαίνετε». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκο Καρκαλή, στο προεδρείο και στα παριστάμενα μέλη της ΔΑΚΕ, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της συνδικαλιστικής παράταξης.

Οι δεσμεύσεις μας έγιναν πράξη

Ο κυβερνητικός βουλευτής, αναφερόμενος στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για την εκπαίδευση κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκης σημείωσε πως «ό,τι δεσμευτήκαμε την προηγούμενη τετραετία στο χώρο της εκπαίδευσης, το κάναμε πράξη. Από τους μαζικούς διορισμούς -μετά από πολλά χρόνια- εκπαιδευτικών και την καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, μέχρι την αποκατάσταση της αριστείας, της αξιοκρατίας, στον χώρο της εκπαίδευσης. Έτσι η αριστεία δεν είναι πια ρετσινιά. Βεβαίως μένουν ακόμη πολλά να γίνουν».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται με τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «ήδη με την έναρξη της νέας κυβερνητικής μας θητείας προχωρήσαμε στη νομοθέτηση για την επαγγελματική εκπαίδευση που είναι ο “φτωχός συγγενής” και ο “μεγάλος ασθενής” της εκπαίδευσης, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Φιλοδοξούμε να αναβαθμιστεί η επαγγελματική εκπαίδευση. Και τώρα έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τη δημιουργία και μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, έτσι ώστε να μην είναι η Ελλάδα η μόνη χώρα στον κόσμο με κρατικό μονοπώλιο. Ακόμη και στη Βόρειο Κορέα υπάρχουν μη κρατικά πανεπιστήμια. Βεβαίως, αυτές τις μέρες υπάρχει μια αναστάτωση στον χώρο της εκπαίδευσης και παρότι καταργήθηκε το άσυλο τις ανομίας, βλέπουμε φαινόμενα ανομίας αυτή την ώρα στα πανεπιστήμια, όπου μειοψηφίες επιχειρούν να επιβάλουν την άποψή τους. Και έχουμε σε μια σειρά από ιδρύματα καταλήψεις για να μην προχωρήσει αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση στον χώρο της εκπαίδευσης».

Σεβασμός στο έργο των εκπαιδευτικών

Κλείνοντας, ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης και του έργου των εκπαιδευτικών. Όπως υπογράμμισε «υποκλινόμαστε στο έργο που επιτελείτε για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί οι εκπαιδευτικοί μαζί με την οικογένεια είστε αυτοί που διαμορφώνετε χαρακτήρες, είστε αυτοί που σμιλεύεται χαρακτήρες, είστε αυτοί που καθορίζετε, καθοριστικά θα έλεγα, την μετέπειτα πορεία μας στην ζωή ως ενήλικων ανθρώπων. Γι αυτό και έχει μεγάλη σημασία να είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς, ικανοποιώντας κάθε ανάγκη για να μπορούν να επιτελούν το λειτούργημα που τους εμπιστεύθηκε η πολιτεία και βεβαίως να στηρίζουμε διαχρονικές αξίες, όπως η οικογένεια με καθαρά πρότυπα πατέρα και μητέρας, έτσι ώστε τα παιδιά και με βάση την πρόνοια του συντάγματος, που προστατεύει και την μητρότητα και την οικογένεια, να έχουν σταθερές αξίες και αρχές στη ζωή τους».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό του Μ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ