28.4 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Χαρακόπουλος στον Αιμοδοτικό Σύλλογο Αμπελώνα «Η Ελπίδα»: Λιγότερο αίμα στην άσφαλτο και περισσότερη προσφορά αίματος στον συνάνθρωπο

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρωπαϊκό «μπλόκο» σε εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Δύο προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιτρέψουν αυξημένα επίπεδα...

Πλατεία Προσκόπων στη Λάρισα: Ορόσημο για τον προσκοπισμό και την κοινωνική προσφορά (φωτό)

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερωνύμου, που...

«Ο Σύλλογος Αιμοδοτών “Ελπίδα” του Αμπελώνα είναι και μια ελπίδα, ότι μπορεί ο κόσμος μας να γίνει ακόμα καλύτερος. Καλή χρονιά, με λιγότερο αίμα στην άσφαλτο και περισσότερη προσφορά αίματος στον συνάνθρωπο». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε τον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Αιμοδοτών Αμπελώνα «Ελπίδα».

Έγνοια για τον συνάνθρωπο

Ο Θεσσαλός πολιτικός αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Γιάννη Γιαννόπουλο, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και τα παριστάμενα μέλη του συλλόγου για την πρόσκληση, σημείωσε ότι «είμαστε εδώ για να σας ευχηθούμε δια ζώσης, υγεία, αισιοδοξία, δύναμη, ευημερία, αλλά και για να σας συγχαρούμε για το κοινωνικό έργο που επιτελείτε όλα αυτά τα χρόνια και να σας παροτρύνουμε να το συνεχίσετε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση».

Ο βουλευτής και συγγραφέας υπογράμμισε ότι «πράγματι η προσφορά αίματος είναι ύψιστη πράξη αλτρουισμού, αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και οι συμμετέχοντες σε τέτοιους συλλόγους αιμοδοσίας είναι άνθρωποι με αυξημένη κοινωνική ευαισθησία, με έγνοια για τον συνάνθρωπο και αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίζουμε και να το επαινούμε».

Κουλτούρα αιμοδοσίας

Γνωρίζοντας ότι η αναγκαιότητα για αίμα στη χώρα μας δεν καλύπτεται από την εθελοντική αιμοδοσία, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «χρειάζεται να καλλιεργήσουμε ακόμα περισσότερο στην πατρίδα μας μια κουλτούρα αιμοδοσίας. Διάβαζα νωρίτερα, αγαπητέ πρόεδρε, ότι λόγω και της έξαρσης των ιώσεων των τελευταίων ημερών, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα σε έλλειψη αίματος. Είμαστε, έτσι κι αλλιώς, μια χώρα ελλειμματική. Ξέρετε ότι αναγκαζόμαστε να εισάγουμε αίμα, ιδιαίτερα απ’ τον Ερυθρό Σταυρό της Ελβετίας, αλλά αυτές τις μέρες των εορτών και των ιώσεων είναι ακόμη λιγότερη η προσφορά αίματος. Επομένως, θα πρέπει να εμβαθύνουμε, να επιμείνουμε ακόμη περισσότερο στην καλλιέργεια αυτής της κουλτούρας αιμοδοσίας, που χρειαζόμαστε στην πατρίδα μας. Να ευχηθώ, λοιπόν, υγεία και κάθε καλό στα μέλη σας».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ