15 C
Volos
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Αναβρασμός σε συνοικία της Λάρισας για κεραία κινητής κεραίας «καλυμμένη» με καμινάδα από τζάκι σε ταράτσα οικήματος (φωτο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάτοικοι της συνοικίας Παπασταύρου (περιοχή Αλκαζάρ) έχουν θορυβηθεί σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι μια κεραία κινητής τηλεφωνίας έχει εμφανιστεί εδώ και λίγες ημέρες σε ταράτσα ενός διώροφου κτιρίου εντός κατοικημένης περιοχής και ειδικότερα στην οδό Λυκαβηττού.

Μάλιστα το περίεργο της υπόθεσης είναι, πως η εν λόγω κεραία είναι… καλυμμένη για να μοιάζει με καμινάδα τζακιού. Όπως καταγγέλλουν στο onlarissa.gr κάτοικοι της περιοχής εξαιτίας αυτού του γεγονότος υπάρχουν παρεμβολές στο σήμα των τηλεοράσεών τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι περίοικοι απευθύνθηκαν στον ιδιοκτήτη του διώροφου οικήματος, ζητώντας να κατεβάσει την κεραία, όμως δεν έλαβαν ικανοποιητική απάντηση. Επιπρόσθετα, βάσει της ίδιας καταγγελίας χθες το πρωί της Παρασκευής εμφανίστηκε ένας τεχνικός ο οποίος πρότεινε στους κατοίκους να τους τοποθετήσει μια ειδική συσκευή έτσι ώστε να σταματήσουν οι παρεμβολές στις τηλεοράσεις τους, αλλά όπως τους τόνισε θα χρειαστεί πρώτα να υπογράψουν κάποια έγγραφα.

Όλη αυτή η περίεργη υπόθεση έχει επιφέρει αναστάτωση στους κατοίκους που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις έτσι ώστε να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός.

Επιπλέον, οι κάτοικοι επισημαίνουν πως στην περιοχή περίπου στα 100 μέτρα από το διώροφο με την κεραία υπάρχει και ένα δημοτικό σχολείο και εκφράζουν την ανησυχία τους για την κοντινή απόσταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως με το θέμα έχει ασχοληθεί και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, αλλά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Τέλος με πρωτοβουλιών των κατοίκων έχουν παραγγελθούν μετρήσεις από ειδικευμένο εργαστήριο της ακτινοβολίας.

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ