20.9 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Δόθηκε η παράταση στην προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων προδήλων σφαλμάτων και εκπρόθεσμων δηλώσεων του Κτηματολογίου

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το φαγητό του λαού περνά σε… άλλη διάσταση και η ακρίβεια καταβροχθίζει τα εισοδήματα

Με τρόμο παρακολουθούν οι πολίτες την ακρίβεια να «βρυχάται»...

Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Πατέτσου

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών η Ζωή Πατέτσου. Η...

Ποιότητα ζωής: Η βαθμολογία των Ελλήνων για τις δημόσιες συγκοινωνίες

Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική ικανοποίηση...

Είχε ζητήσει με επιστολή της η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα

 

Θετικά απάντησε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο αίτημα που κατέθεσε το ΤΕΕ Μαγνησίαςγιαπαράταση στην προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων προδήλων σφαλμάτων και εκπρόθεσμων δηλώσεων για την Σύμβαση με τίτλο «Μελέτη Κτηματογράφησης για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στους προκαποδιστριακούς δήμους Ιωλκού (πρώην κοινότητες Αγίου Ονουφρίου, Ανακασιάς και Άνω Βόλου) και Νέας Ιωνίας και στις κοινότητες Αγίου Βλασίου, Αγίου Λαυρεντίου, Αγριάς, Άλλης Μεριάς, Άνω Λεχωνίων, Διμηνίου, Δράκειας, Κάτω Λεχωνίων, Κατωχωρίου, Μακρινίτσης, Πορταριάς και Σταγιατών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών».

 

Ειδικότερα, ο Υπουργός αποφάσισε παράταση  μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2023 δίνοντας μια μεγάλη ανάσα σε ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν έχουν προλάβει να τακτοποιήσουν τις εν λόγω εκκρεμότητες.

 

Ο βουλευτής Μαγνησίας   κ. Χρήστος Μπουκώροςμόλις πληροφορήθηκε την επιστολή του ΤΕΕ Μαγνησίας, έσπευσε να ενημερώσει τονΥφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη με επανειλημμένες συναντήσειςκαι τεκμηριώνοντας το δίκαιο αίτημα της παράτασης, μερίμνησε ώστε να τύχει αποδοχής.

 

Υπενθυμίζετε ότι στη επιστολή του το ΤΕΕ Μαγνησίας, προς Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ανέφερε:

«Όπως πληροφορηθήκαμε από τον ανάδοχο της μελέτηςΚτηματογράφησης για τους ΟΤΑ Ιωλκού και Νέας Ιωνίας Βόλου της Π.Ε.Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΚΤ1-16), ενώ ζητήθηκε παράτασηδεν έχει απαντήσει θετικά στο αίτημα η υπηρεσία του ΕλληνικούΚτηματολογίου Α.Ε.

 

Ωστόσο, όπως γνωρίζετε ο Νομός Μαγνησίας λόγω των πρωτοφανώνκακοκαιριών Daniel και Elias υπέστη τεράστιες καταστροφές.

 

Η εν λόγω μελέτη κτηματογράφησης του Ελληνικού Κτηματολογίου Α.Εαφορά τις περιοχές που στο σύνολο τους έχουν πληγεί δύο φορές από τις πρόσφατες πλημμύρες και η Μαγνησία παραμένει σε κατάσταση έκτακτηςανάγκης.

 

Μάλιστα οι περιοχές της Μακρινίτσας, Φυτόκου, Πορταριάς κ.λπ.δέχθηκαν τον μεγαλύτερο όγκο βροχής και έχουν κατεστραμμένο το οδικότους δίκτυο και τις υποδομές τους με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη ηπρόσβαση. Τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και στις υπόλοιπες περιοχέςτου Δήμου Βόλου.

 

Η μελέτη καλύπτει κυρίως αγροτικές περιοχές, που παρουσιάζουνιδιαίτερες δυσκολίες, διότι είναι σε μεγάλο βαθμό ορεινές – αγροτικές, μεδυσδιάκριτα όρια από τον χάρτη του κτηματολογίου λόγω της πυκνήςβλάστησης, με έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας και συμβόλαια με γενικήπεριγραφή, χωρίς ακριβείς διαστάσεις, με πολλές άτυπες διανομές πουπρέπει να δηλωθούν με χρησικτησία, με διεκδικήσεις του ΕλληνικούΔημοσίου λόγω του δασικού χάρτη και της κατάργησης των ορίων τωνοικισμών του Πηλίου με πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

 

Επίσης για την μελέτη, έχουν δημοσιοποιηθεί οι εκθέσεις για τις ενστάσειςπου έγιναν από τους πολίτες και στις 2 Φεβρουαρίου 2024 λήγει ηπροθεσμία για να καταθέσουν ένσταση οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες.

Επομένως κρίνεται απαραίτητη η παράταση για ένα μήνα τουλάχιστον,ώστε να προλάβουν οι ιδιοκτήτες να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενεςδιαδικασίες (τοπογραφικά, συμβόλαια κ.λπ.) και να δηλώσουν σωστά τηνπεριουσία τους.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε τη χορήγηση παράτασης τωνπροθεσμιών για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων και για τηνκατάθεση αιτήσεων διόρθωσης προδήλου σφάλματος, για την Σύμβαση μετίτλο «Μελέτη Κτηματογράφησης για τη δημιουργία ΕθνικούΚτηματολογίου στους προκαποδιστριακους δήμους Ιωλκού (πρώηνκοινότητες Αγίου Ονουφρίου, Ανακασιάς και Άνω Βόλου) και Νέας Ιωνίαςκαι στις κοινότητες Αγίου Βλασίου, Αγίου Λαυρεντίου, Αγριάς, Άλλης Μεριάς, Άνω Λεχωνίων, Διμηνίου, Δράκειας, Κάτω Λεχωνίων, Κατωχωρίου,Μακρινίτσης, Πορταριάς και Σταγιατών της Περιφερειακής ΕνότηταςΜαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και παροχή υποστηρικτικώνυπηρεσιών» παράταση στην Ανάρτηση προσωρινών κτηματολογικώνστοιχείων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας (κωδικός σύμβασης ΚΤ1-16)».

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ