25.7 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο Ριζόμυλο συγκεντρώθηκαν οι αγρότες της Μαγνησίας – Έκλεισαν τον δρόμο για να κάνουν την συνέλευση τους (Φωτο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι έφτασαν στον Ριζόμυλο οι αγρότες του Πηλίου. Εκεί συναντήθηκαν με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Μαγνησία, οι οποίοι από την περασμένη εβδομάδα έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην παλιά εθνική οδό.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας έκλεισαν προσωρινά τον δρόμο με τα αγροτικά οχήματα και τα τρακτέρ, προκειμένου να κάνουν τη συνέλευσή τους και να αποφασίσουν τον τρόπο κλιμάκωσης του αγώνας για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

«Με τον ανυποχώρητο αγώνα μας μπορούμε να έχουμε λύσεις στα προβλήματα και τα αιτήματα μας να ικανοποιηθούν. Ότι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας. Αγωνιζόμαστε να μείνουμε στα χωριά και στις καλλιέργειες μας»επεσήμαναν κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης.

Το πρωί οι αγρότες ξεκίνησαν από το Καράβωμα και κατευθύνθηκαν από τον περιφερειακό στο Ριζόμυλο.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων “Δίνουμε παρών στον πανθεσσαλικό ξεσηκωμό κι από την πλευρά της Μαγνησίας μετά από πολλές αγωνιστικές δράσεις που έγιναν στο Νομό και καλούμε τους αγρότες πανελλαδικά να σηκωθούν από τους καναπέδες να αφήσουν τη μοιρολατρία γιατί ο μόνος δρόμος που έχει απομείνει είναι ο αγώνας της διεκδίκησης. Έχουμε χάσει τη ζωή μας, τα χωριά μας που χρόνο με τον χρόνο εξαθλιώνονται. Ιδιαίτερα στη Μαγνησία που είναι τριπλά χτυπημένη από φωτιά και πλημμύρες, έχουμε χάσει ζώα, χωράφια, αποθήκες. Το πρόβλημα έχει οξυνθεί πολύ ήταν κερασάκι στην τούρτα οι φυσικές καταστροφές”.

Αναφέρθηκε στο υψηλό κόστος παραγωγής και στις διεκδικήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων κι όπως είπε “Έχουμε υψηλό κόστος παραγωγής. διεκδικούμε αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, επιδότηση λιπάσματα φάρμακα και ζωοτροφές, πλαφόν στα 7λεπτά στην κιλοβατώρα για το ρεύμα, εγγυημένες κατώτατες τιμές, τα προϊόντα μας πωλούνται 10 -1 5 φορές πιο υψηλά. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τα μήλα έγινε διαίρεση και σε επίπεδο Νομού. Δώσανε πενιχρή αποζημίωση για τα μήλα αλλά υπάρχουν ποικιλίες μήλων που δεν συμπεριλήφθηκαν στην πληρωμή. Οι αποζημιώσεις για τα κάστανα πολύ μικρή. 200ευρώ που δώσανε είναι δύο κλούβες κάστανα. Η Δράκεια εξαιρέθηκε γιατί είπανε ότι στείλανε τις αιτήσεις στο ΚΟΕ αλλά οι συνάδελφοι κάνανε κανονικά τις αιτήσεις τους. Βλέπουμε μια ανοργανωσιά. Η τιμή του γάλακτος έχει πέσει διεκδικούμε αναπλήρωση εισοδήματος για τους συναδέλφους που είδαν καμένα και πνιγμένα ζώα. Να ξεσηκωθούν οι συνάδελφοι και να αφήσουν τις αυταπάτες και τις απειλές που δέχονται”.

 

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ