16 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Το ζήτημα της «βρεφοποίησης» ως ύπουλο μέσο χειραγώγησης των πολιτών συζήτησαν στο Επιμελητήριο Λάρισας (φωτό-βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ζήτημα της «βρεφοποίησης ως ύπουλο μέσο χειραγώγησης των πολιτών», συζήτησαν σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου στο Επιμελητήριο Λάρισας τα μέλη της Εταιρείας Φίλων της Λόγιας και Δημώδους Παραδόσεως, με κεντρικό ομιλητή τον διακεκριμένο καθηγητή Ποινικού Δικαίου, κ. Κωνσταντίνο Βαθιώτη.

«Όταν κηρύχθηκε η πανδημία του κορωνοϊού μου έκανε εντύπωση η ορολογία που χρησιμοποιούσαν οι ηγέτες των κρατών. Μου έδιναν την εντύπωση ότι απευθύνονταν σε βρέφη, μιλούσαν για αόρατους εχθρούς, ανίκητος, ασύλληπτος. Κηρύξαμε τον πόλεμο κατά του αοράτου εχθρούς, μας είπαν να κλειστούμε στα σπίτια μας και να κάνουμε “cocooning” ή “χουχούλιασμα” κι όλα αυτά με παρέπεμψαν σε μια βρεφοποιητική λογική. Στη συνέχεια παρατηρούσα πώς χειρίζονται την υγειονομική πολιτική τους οι διαφορές επιδραστικές προσωπικότητες. Είδα για παράδειγμα τον κύριο Χαρδαλιά, ο οποίος μας έλεγε ότι θα πρέπει να απομνημονεύσουμε το αρκτικόλεξο ΧΑΜ, δηλαδή Χέρια πλένουμε, Αποστάσεις κρατάμε, Μασκούλες φοράμε και η εντύπωση που είχα ότι μας αντιμετωπίζουν ως βρεθη ενισχύθηκε», δήλωσε ο καθηγητής, κ. Βαθιώτης.

«Προσπάθησα λοιπόν να φτιάξω ένα κείμενο στο οποίο θα καταγράψω τα σημάδια της βρεφοποίησης του πολίτη. Διαπίστωσα ότι αυτό το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό, είναι παγκόσμιο, υπάρχει μάλιστα και μια μονογραφία ενός Γερμανού, ο οποίος τιτλοφορεί το έργο του ως “Η βρεφική κοινωνία” και θα προσπαθήσω να δείξω στους Λαρισαίους πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτοί το φαινόμενο, το οποίο είναι ιδιαιτέρως διαβρωτικό για τη δημοκρατία», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. καθηγητής.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ