18.4 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι τοίχοι κρατούν την παλιά τους ιστορία: Η καθημερινότητα της Λάρισας μέσα από αφίσες (φωτό)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι διαφημιστικές αφίσες που βρίσκονται κολλημένες και διάσπαρτες στους δρόμους της Λάρισας αποτυπώνουν μια πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική πραγματικότητα της πόλης, αποτελώντας μνήμη των εκδηλώσεων και των συναντήσεων που έχουν λάβει χώρα κατά καιρούς στους δρόμους της. Με μια γρήγορη βόλτα σε αυτούς τους δρόμους, παρατηρεί κανείς αφίσες που εκτείνονται από ένα χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων πριν, μέχρι και αρκετών μηνών πίσω, μαρτυρώντας τους καλλιτέχνες, τα πολιτικά πρόσωπα, τις παραστάσεις, τις συναυλίες, αλλά και τις διαμαρτυρίες που “είδε” ο τόπος. Το onlarissa.gr συγκέντρωσε μερικές από αυτές τις έντυπες μορφές διαμοιρασμού μηνυμάτων, οι οποίες ποικίλουν τόσο σε περιεχόμενο, όσο και σε…παλαιότητα, από τοίχους και στάσεις λεωφορείων σε διάφορες περιοχές και σας τις παρουσιάζει.

Στην πλειονότητά τους, οι εν λόγω αφίσες αποτελούν διαφημίσεις για μελλοντικές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορούς και πολιστικές εκδηλώσεις, ακόμα και από τους καλοκαιρινούς μήνες. Έπειτα έρχονται εκείνες που αφορούν τις εκλογές, με μερικά σημεία να διατηρούν εικόνες αρκετά παλαιότερων εκλογικών αναμετρήσεων, όπως λόγου χάρη, από το διάστημα που συμμετείχε σε αυτές ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Τέλος, καλέσματα και διαμαρτυρίες μετά από γεγονότα που καθόρισαν τις ζωές μας, όπως το δυστύχημα των Τεμπών, οι πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου ή ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Φυσικά, αυτά είναι μόνο μερικά από τα γεγονότα που εξακολουθούν να αποτυπώνονται στις επιφάνειες της πόλης, αρκετό καιρό μετά το πέρας τους. Σε σημεία υπάρχουν υπολείμματα φωτογραφιών από ακόμη παλαιότερες παραστάσεις που “έριξαν αυλαία”, πολιτικά πρόσωπα που ψηφίστηκαν και ανέλαβαν εξουσία ή που δεν τους δόθηκε αυτή η ευκαιρία, συνθήματα και τραγούδια που ακούστηκαν κι έπειτα σίγησαν.

Παρά το γεγονός, βεβαια, ότι αποτελούν ανάμνηση των καταστάσεων που ζήσαμε, δυστυχώς εξακολουθούν να αποτελούν ρύπανση για τους δημόσιους χώρους. Ας ελπίσουμε ότι θα ληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες σε σύντομο χρόνο, προκειμένου να καθαριστούν τα “περασμένα”, αλλά και να μην συσσωρευτούν τα “μελλοντικά”.

Δείτε φωτογραφίες:

Ζωή Μπουρουτζή / Φωτόγραφίες: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ