18.9 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένδικα μέσα με στόχο την ακύρωση της απόφασης για το Δημοτικό Ωδείο εξετάζει ο Δήμος Λαρισαίων

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την προοπτική άσκησης κάθε δυνατού ένδικου μέσου με στόχο την ακύρωση της απόφασης για την κατάργηση του Δημοτικού Ωδείου ως διακριτή νομική υπόσταση, θα εξετάσει η Δημοτική Αρχή το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση – ενημέρωση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, μετά από σχετική συζήτηση που έγινε εκτός ημερησίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Απόστολο Καλογιάννη να ζητεί λόγω των προσφυγών και άλλων δύο δήμων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αντίστοιχα νομικά πρόσωπα, να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Μαμάκος εξήγησε πως «οι όποιες κινήσεις έπρεπε να γίνουν έως τις 4 Ιανουαρίου, διευκρινίζοντας πως οι νομικές ενέργειες από άλλους Δήμους αφορούν οργανισμούς με άλλα παντελώς χαρακτηριστικά, μεγάλους προϋπολογισμούς και εκατοντάδες εργαζόμενους».

Πρόσθεσε δε, ότι «μοναδικό όργανο για την άσκηση του ένδικου μέσου η Δημοτική Επιτροπή, όταν έχουμε εικόνα να έρθει στο Δ.Σ. να δούμε τις προθεσμίες που υπάρχουν για να γίνει οποιοδήποτε ένδικό μέσο… Κι εμείς είμαστε υπέρ της διατήρησης, αυτό ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να δούμε όλες τις προοπτικές που υπάρχουν. Έχει γίνε μία τεράστια προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου αναφορά με την υποδοχή των υπαλλήλων στο Δήμο. Όλοι μας θέλουμε το καλύτερο για το Ωδείο. Αν το ένδικό μέσο δεν έχει τη δυνατότητα αναστολής θα είναι κενό γράμμα γιατί θα εκδικαστεί σε ενάμιση δύο χρόνια όταν θα έχει παγιωθεί μία κατάσταση».

Από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης σημείωσε επίσης ότι «εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος θα καλύψει μόνον όσους έχουν προσφύγει άρα είναι σημαντικό να γίνουν τα ένδικα μέσα».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ