18.9 C
Volos
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Συγκίνηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας: Αποφάσισε την μετονομασία της οδού Σόλωνα σε οδό Αλεξάνδρας Λάτα – Στη μνήμη του θύματος του δυστυχήματος στα Τέμπη

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας το βράδυ της Τρίτης αποφάσισε να μετονομαστεί η οδός Σόλωνα σε οδός Αλεξάνδρας Λάτα, στη μνήμη της άτυχης νεαρής φοιτήτριας από τη Λάρισα, που έχασε τη ζωή της στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος έκανε λόγο για «ένα νεαρό κορίτσι πανέμορφο, στο άνθος της νιότης του που έφυγε από τη ζωή. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Λαρισαίων στην προσπάθεια να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη αυτού του κοριτσιού. Εύχομαι παράλληλα η δικαιοσύνη να κάνει σωστά, γρήγορα και ουσιαστικά το έργο της ώστε να μη βιώσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον ως πόλη και χώρα».

Σύμφωνος εμφανίστηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Απόστολος Καλογιάννης, συμπληρώνοντας πως «θα συμφωνήσουμε. Είναι η δεύτερη ενέργεια που γίνεται. Έχει παραχωρηθεί στην οικογένεια και οικογενειακός τάφος χωρίς αμοιβή, όπου θα έχει η οικογένεια τη δυνατότητα να επισκέπτεται και να προσεύχεται για την κόρη της».

Θετικός ήταν και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Πέτρος Κρίκης, συμπληρώνοντας ότι η πόλη έχει αιτήματα σε σχέση με τον σιδηροδρομικό σταθμό, της γραμμές, την υπογειοποίηση… «Υπάρχουν μία σειρά ζητήματα μέσα στην πόλη που την χωρίζουν στα δύο όλα αυτά τα χρόνια…»

«Η Αλεξάνδρα ήταν ένα αξιαγάπητο κορίτσι… Για τον χαμό της έκλαψε όλη η Νέα Σμύρνη. Στο όνομα της κοπέλας, τιμούμε όλα τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος…» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Λάρισας.

Η ολοκλήρωση της συζήτησης έγινε με το σώμα να χειροκροτά, τιμώντας τη μνήμη της άτυχης κοπέλας. Στην αίθουσα βρέθηκαν εμφανώς συγκινημένοι και οι γονείς της Αλεξάνδρας.

newsroom onlarissa.gr  / φωτογραφίες: Κώστας Τσιάρας / οnlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ