22 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Xαρακόπουλος στην Πρωτοβάθμια Λάρισας: Οικογενειακά πρότυπα και δάσκαλοι διαμορφώνουν τον χαρακτήρα των παιδιών

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Οι δάσκαλοι, εσείς οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα στα πρώτα βήματα των παιδιών, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, είστε αυτοί που δεν μεταλαμπαδεύετε μόνο γνώσεις, αλλά διαμορφώνετε χαρακτήρες, σμιλεύετε χαρακτήρες, διδάσκεται ήθος. Συμβάλλετε στη ‘‘διάπλαση των παίδων’’, για να θυμηθούμε τον Γρηγόριο Ξενόπουλο που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκδήλωση για τη κοπή της βασιλόπιτας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός κληθείς από την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καίτη Καραγιώργου να χαιρετίσει την εκδήλωση, απευθυνόμενος στους παρισταμένους εκπαιδευτικούς, τους ευχαρίστησε «γιατί με βάση το τρίπτυχο που είπε νωρίτερα η Καίτη και “θέλετε” και “μπορείτε” και κάνετε, όλα αυτά που “πρέπει” για την εκπαίδευση. Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό που είμαστε το οφείλουμε στην οικογένειά μας και στους δασκάλους μας. Στους γονείς μας, στον μπαμπά και τη μαμά, τον πατέρα και τη μητέρα, στο οικογενειακό περιβάλλον, που διαμορφώνουν καθοριστικά τον χαρακτήρα, τον προσανατολισμό, σφραγίζοντας πρότυπα, σφραγίζοντας την πορεία των παιδιών μας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «η πολιτεία αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή των εκπαιδευτικών στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, καθιέρωσε την δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση την προηγούμενη τετραετία. Ζούμε, βεβαίως, σε ταραγμένους καιρούς. Η τεχνολογική εξέλιξη είναι τεράστια, τα άλματα στην εκπαίδευση πολλά, οι νέες τεχνολογίες, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το Διαδίκτυο, όλο και περισσότερο στη ζωή μας, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον δάσκαλο, που μεταδίδει αγάπη, που μεταδίδει συναισθήματα, που ενθαρρύνει, που επιβραβεύει και που ελέγχει όταν πρέπει. Αυτά δεν μπορούν να τα κάνουν τα μηχανήματα, ούτε η τεχνητή νοημοσύνη όσο και αν εξελιχθεί. Και επειδή είπα νωρίτερα ότι ζούμε σε ταραγμένους καιρούς, πράγματι, δυστυχώς, βλέπουμε στις μέρες μας πως απότοκο -ενδεχομένως και της υπερβολικής έκθεσης των παιδιών μας σε εικόνες βίας- είναι το γεγονός ότι έχουμε όλο και περισσότερα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού, παραβατικής συμπεριφοράς, μπούλινγκ στα σχολεία. Αυτά όλα μας δείχνουν ότι μένουν ακόμη πολλά που πρέπει να κάνουμε. Μέρα γιορτής σήμερα δεν θέλω να μακρηγορήσω περεταίρω, θέλω να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε. Είμαστε δίπλα σας αρωγοί σε ό,τι μπορούμε να κάνουμε. Καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο!».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Ηρακλής Γερογιώκας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ισότητας κ. Βασίλης Σίμος, εκπρόσωποι των αιρετών, διευθυντές Σχολείων και πολλοί εκπαιδευτικοί.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ