20.9 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Λιακούλη στην κοπή πίτας Κυπρίων Λάρισας: «Μισός αιώνας είναι ήδη πολύς καιρός, για μια πληγή που δε λέει να κλείσει…»

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:

«Εύχομαι, από καρδιάς, μια Καλή και Ευλογημένη Χρονιά στη Διοίκηση και τα Μέλη του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας, τους οποίους ευχαριστώ θερμά, όχι μόνο για την πρόσκληση, αλλά και γιατί η δράση τους, όπως και η μεγάλη τους προσφορά στην τοπική μας κοινωνία, αυτή της Λάρισας, κρατά άσβεστες τις συλλογικές μνήμες του Ελληνισμού, υπενθυμίζοντάς μας παράλληλα, ότι απομένουν ακόμη πολλά, προκειμένου να έχει η πολύπαθη μεγαλόνησος, η Κύπρος μας, τη μοίρα που της αξίζει.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε ότι έχουμε χρέος να είμαστε στο πλευρό σας και ότι ποτέ δεν είναι αργά, για να αρχίσει ακόμη μία νέα προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού ζητήματος, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Έχουμε, ωστόσο, υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους και σε όλα τα διεθνή φόρα, πως είναι αδιανόητο να εξοπλίζεται ένας διεθνής ταραξίας όπως ο κ. Ερντογάν, που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τορπιλίζει τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, απειλώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πιστεύουμε, παράλληλα, πως η Ε.Ε. θα πρέπει να παίξει έναν θεσμικά στρατηγικό ρόλο στις όποιες διαπραγματεύσεις, αφού όλες οι χώρες που την συναποτελούν αναγνωρίζουν πως είναι αδιανόητο, εν έτει 2024, να υπάρχει στρατός κατοχής σε Κράτος-Μέλος της Ένωσης, αλλά και ότι επιπλέον πρέπει επιτέλους να επέλθει ευημερία, σταθερότητα που θα εξυπηρετεί, βιώσιμα, αμφότερες τις κοινότητες του νησιού.

Προφανώς, η κρισιμότητα της γεωπολιτικής συγκυρίας, με τις απανωτές συρράξεις στην ευρύτερη γειτονιά μας, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Όπως δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και η εντεινόμενη προκλητικότητα, καθώς και ο επεκτατικός αναθεωρητισμός της Τουρκίας, με έναν Ερντογάν ‘’πληγωμένο’’ μεν, κραταιό δε, στα πολιτικά πράγματα της γειτονικής χώρας, ο οποίος απαιτεί από την πλευρά μας –την πλευρά των υγειών, δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων- διαρκή εγρήγορση, υπεύθυνη εθνική στρατηγική, αλλά και συνεννόηση.

Αυτό είναι το εθνικό μας χρέος, το οποίο συμπίπτει απόλυτα με το εθνικό χρέος της Κύπρου.

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις, μακάρι το 2024 φέρει για τον απανταχού Ελληνισμό –Ελλάδας, Κύπρου και Ομογένειας- ένα έτος Ειρήνης, Ευημερίας, Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που μας ταλανίζουν ως έθνος.

Γιατί μισός αιώνας είναι ήδη παρά πολύς καιρός, για μια πληγή που δε λέει να κλείσει…»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ