20.9 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κέλλας: Στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Κυπρίων ν. Λάρισας: Ντροπή για τη διεθνή κοινότητα, τα σύνορα στη Λευκωσία

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Σήμερα, 50 χρόνια μετά την παράνομη εισβολή των Τούρκων στη μαρτυρική Κύπρο, κάποια ευρωπαϊκά σύνορα παραμένουν παραχαραγμένα και δεν είναι άλλα από αυτά, στο βόρειο τμήμα του νησιού. Τούτο, αποτελεί ντροπή για τη διεθνή κοινότητα, που συνεχίζει να κωφεύει στις κραυγές των Κύπριων αδερφών μας για δικαιοσύνη, ανεξαρτησία και ειρήνη. Εμείς, όμως, θα συνεχίσουμε το ίδιο ενωμένοι, να υπηρετούμε τα αγαθά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της αξιοπρέπειας, όπως έπραξαν και ανά τους αιώνες οι σπουδαίοι πρόγονοί μας και όπως το επιβάλλει η κοινή ιστορία μας».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Κυπρίων ν. Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο Αυγουστίνο – Ντίνο Αυγουστή και τα μέλη του Συλλόγου, για την πλούσια δράση τους, η οποία αφήνει αποτύπωμα στα κοινωνικά δρώμενα του νομού, υπογράμμισε την ενότητα του ελληνισμού και την κοινή ταυτότητα Ελλαδιτών και Κυπρίων, επισημαίνοντας:

«Ελλάδα και Κύπρος συνιστούν πυλώνα σταθερότητας για την ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ σε εθνικό, πολιτικό, οικονομικό και στρατηγικό επίπεδο, αλληλοσυμπληρώνονται και οφείλουν να αλληλενεργούν, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, με γνώμονα την ειρήνη, την προάσπιση του διεθνούς δικαίου και την προστασία των κοινών ευρωπαϊκών μας συνόρων. Η ζώνη σταθερότητας, δημοκρατίας και ευημερίας τόσο για την ΕΕ όσο και την Ανατολική Μεσόγειο, θα παραμείνει ισχυρή και ακλόνητη. Είμαστε πάντα στο πλευρό των Κυπρίων αδελφών μας, πιστοί στο κοινό ιστορικό μας πεπρωμένο».

Τέλος, ο κ. Κέλλας ευχήθηκε “καλή χρονιά, με υγεία και ευημερία” σε όλους τους παρευρισκόμενους και να συνεχίσουν με την ίδια αγάπη να αποτελούν τη “γέφυρα” μεταξύ των δυο χωρών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ