17.6 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

O Δημήτρης Σούρας στο Βόλο: “Ξαναγυρνάω πάλι στο σπίτι μου” (βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Χιλιάδες επισκέπτες και τη δεύτερη μέρα στο Πάρκο Τρίτση

Με τη συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών συνεχίστηκαν χθες Πέμπτη για...

Το ερχόμενο Σάββατο η 21η γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο

Ο Σύλλογος Γυναικών περιοχής Συκουρίου και η Δημοτική Κοινότητα...

ΟΗΕ: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να αφεθεί «στα καπρίτσια» της αγοράς

Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και οι κίνδυνοι...

Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας “ΙΩΝΕΣ” διοργάνωσε το Σάββατο το απόγευμα εκδήλωση με θέμα: “ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ. Σχολική, Ατομική Οικογενειακή, Κοινωνική βία.”

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας και είχε ως κεντρικό ομιλητής τον διακεκριμένο ψυχίατρο και ψυχοθεραπευτή Βολιώτη κ. Δημήτριο Σούρα.

Ο κ. Σούρας, συγκινημένος μίλησε στο posting.gr για την ιστορία της οικογένειας του στη Νέα Ιωνία Βόλου εδώ και 71 χρόνια .

 

 

 

 

 

Πού οφείλεται η έξαρση της βίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως; Ποιες μορφές μπορεί να πάρει από το σχολικό bullying και την ενδοοικογενειακή βία μέχρι το body shaming, τη ρατσιστική βία και τις γυναικοκτονίες; Ποιοι παράγοντες οδηγούν ένα παιδί να γίνει θύτης ή θύμα; Πώς μπορούμε να εξαλείψουμε καθεμία από αυτές τις μορφές βίας;
Τις απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά ακόμη ερωτήματα, που μας απασχολούν όλες και όλους, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα αφού τα περιστατικά βίας πληθαίνουν όλο και περισσότερο,έδωσε ο γνωστός ψυχίατρος με τον ιδιαίτερο, παραστατικό τρόπο του, σε μια εκδήλωση με διαδραστικό χαρακτήρα.

Η Αργυρώ Μάμαλη-Κοπάνου, πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» τόνισε την στο posting.gr  σημασία της εκδήλωσης στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας των “Ιώνων”.

 

 

Το κοινό είχε  την ευκαιρία να υποβάλει τις ερωτήσεις  και να πάρει απαντήσεις από έναν πλέον ειδικό επιστήμονα, όπως είναι ο κ. Σούρας, σχετικά με το πρόβλημα της βίας σε όλα τα επίπεδα, στην οικογένεια το σχολείο, την κοινωνία.

Τον συντονισμό έκανε η Σύμβουλος Σχολικής Εκπαίδευσης, κ. Αρετή Τζανετοπούλου.

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ