16 C
Volos
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Live: Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας – Μπαράζ αμερικανικών πυραύλων εναντίον των Χούθι στην Υεμένη

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για 99η ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να ζουν έναν επαναλαμβανόμενο εφιάλτη.

Οι αεροπορικές επιδρομές και οι επιθέσεις πυροβολικού μαίνονται στην περιοχή al-Manar, νοτιοανατολικά της Χαν Γιουνίς, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει και οι καταυλισμοί στο Bureij και στο Maghazi.

Σφοδρές συγκρούσεις και εκρήξεις αναφέρονται επίσης στην περιοχή του νοσοκομείου al-Aqsa στο Deir el-Balah, το οποίο έχει πλέον ξεμείνει από καύσιμα.

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι φόβοι για επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, μετά και τη νέα επίθεση των ΗΠΑ εναντίον των Χούθι της Υεμένης.

Δείτε live

08:50 Νεκροί μαχητές σε επιδρομή στη Δυτική Όχθη

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τρεις Παλαιστίνιοι μαχητές κατάφεραν να διεισδύσουν σε έναν από τους παράνομους οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Πυροβόλησαν μια περίπολο και υπήρξε ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν. Ο ισραηλινός στρατός αναγκάστηκε να ζητήσει από τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του, καθώς συνέχισε να ερευνά την περιοχή.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό που συνέβη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη το βράδυ της Παρασκευής, καθώς οι επιδρομές ήταν αυξημένες.

08:44 Λουτρό αίματος στον παλαιστινιακό θύλακα

Τουλάχιστον 151 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 248 τραυματίστηκαν από ισραηλινές επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες.

Από τις 7 Οκτωβρίου, τουλάχιστον 23.708 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του πολέμου και περισσότεροι από 60.000 έχουν τραυματιστεί.

08:4ο Οι τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα

Ένας ισραηλινός βομβαρδισμός ενός σπιτιού με εκτοπισμένους κοντά στο πέρασμα της Ράφα σκότωσε 12 ανθρώπους, κυρίως παιδιά, και τραυμάτισε πολλούς Παλαιστίνιους, αναφέρει το Al Jazeera.

Επίσης γίνεται λόγος για αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις πυροβολικού στην περιοχή al-Manar, νοτιοανατολικά της πόλης Χαν Γιουνίς χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ο αριθμός των θυμάτων.

Επίσης, οι ισραηλινές δυνάμεις επιτίθενται και στους καταυλισμούς στο Bureij και στο Maghazi, ενώ σφοδρές συγκρούσεις και εκρήξεις αναφέρονται και στην περιοχή του νοσοκομείου al-Aqsa στο Deir el-Balah, το οποίο έχει ξεμείνει από καύσιμα.

08:33 Διαδηλώσεις υπερ της Παλαιστίνης

Διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο, καθώς συμπληρώνονται 100 ημέρες από την ένραξη του πολέμου στση Γάζα.

Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα αναμένεται να βγουν στους δρόμους αυτό το Σαββατοκύριακο για να διαμαρτυρηθούν.

Ήδη μία διαδήλωση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Κουάλα Λουμπούρ, όπου ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ για να «στείλει ένα μήνυμα», όπως μεταδίδει η Florence Looi του Al Jazeera από την πόλη.

Επίσης διαδηλώσεις θα γίνουν σήμερα και αύριο σε:

  • Λονδίνο
  • Παρίσι
  • Βιέννη
  • Βερολίνο
  • Γιοχάνεσμπουργκ
  • Αμμάν
  • Ουάσινγκτον
  • Σικάγο

08:25 Τα σημαντικότερα γεγονότα κατά τη διάρκεια της νύχτας

  • Ο αμερικανικός στρατός εκτόξευσε πυραύλους κρουζ εναντίον μιας εγκατάστασης ραντάρ των Χούθι σε μια δεύτερη νύχτα επιθέσεων στην Υεμένη.
  • Οι Ισραηλινοί περιορίζουν σημαντικά τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
  • Ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς, ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τη «φρικτή» κατάσταση στη Γάζα εν μέσω «αδυσώπητων ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων».
  • Τρεις Παλαιστίνιοι έφηβοι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς κοντά σε οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.
  • Οι νυχτερινές στρατιωτικές επιδρομές του Ισραήλ συνεχίζονται σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Διαβάστε όσα προηγήθηκαν εδώ 

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ