24.8 C
Volos
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο επίκεντρο της συνάντησης Μαμάκου – Κόκκαλη η αξιοποίηση της Αφερώφειου Γεωργικής Σχολής στη Λάρισα (φωτο – βίντεο)

Date:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τις θερμές του ευχές για καλή θητεία στην θέση του δημάρχου Λαρισαίων και καλή χρονιά, έδωσε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Βασίλης Κόκκαλης, στον κ. Θανάση Μαμάκο τον οποίο και επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του στο δημαρχείο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν πως χρειάζεται συνέργεια προκειμένου να αξιοποιηθεί το ιστορικό αυτό κτίριο της Λάρισας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τον κ. Κόκκαλη να κάνει λόγο για αξιοποίησή του ως κέντρο αγροτικής έρευνας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος τόνισε: «Ο κ. Κόκκαλης μου ευχήθηκε για την ανάληψη των καθηκόντων μου και μου έθεσε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά και ειδικότερα για την πόλη της Λάρισας. Ανάμεσα σε αυτά συζητήσαμε για το θέμα της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής και συμφωνήσαμε στην ανάγκη επικαιροποίησης όλων εκείνων των ενεργειών που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να μπει ξανά στη συζήτηση με χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, να μπει ξανά σε μια πορεία ουσιαστικής επαναλειτουργίας. Απαιτείται συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Βασίλης Κόκκαλης με την σειρά του, σημείωσε: «Καλή και δημιουργική θητεία στο νέο δήμαρχο Λαρισαίων και καλή χρονιά. Υπέβαλλα ένα αίτημα, να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας με την συμμετοχή του περιφερειάρχη κ. Κουρέτα και όλων των βουλευτών και των αρμόδιων φορέων προκειμένου να ξεκινήσει η αξιοποίηση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής. Το 2019 βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι στην αξιοποίηση αυτού του ιστορικού κτιρίου. Είναι ευκαιρία τώρα να πετύχουμε, και θα το πετύχουμε με την συνδρομή του δημάρχου, τις απαραίτητες συνέργειες ώστε να μην απουσιάζει η Σχολή από την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και να γίνει ένα κέντρο αγροτικής έρευνας για όλη τη Θεσσαλία και την Ελλάδα γενικότερα. Η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή απουσιάζει από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους από όλα τα κόμματα να συμβάλλουνε στο αυτονόητο. Να πάει ο τόπος μας μπροστά, γιατί η Λάρισα το αξίζει και η Θεσσαλία το απαιτεί».

Δείτε τις δηλώσεις σε βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

spot_img

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Εγγραφείτε στο Newsletter

- Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα
- Δεν θα ξαναχάσετε ποτε μια σημαντική είδηση

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την [link]πολιτική απορρήτου[/link] μας για περισσότερες λεπτομέρειες.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ